Belföld

Városok bűnügyi toplistája: Csongrád megye nincs az élbolyban

A Csongrád megyei települések közül Szentes a legfertőzöttebb, Mindszent a legtisztább a közepes városok idei bűnügyi toplistáján.

Tavalyi kriminálstatisztikai adatok alapján közölte idén is a megyei jogúakat nem, csak a kisebb, “közepes nagyságú városok” 304 települést tartalmazó bűnügyi toplistáját a HVG.

Eszerint a magyar közepes városok közül Siófok, Hajdúszoboszló, Vác, Budaörs, Hatvan és Cegléd vezeti az élbolyt, amelyben nincsenek Csongrád megyei települések.

A bűnügyi szempontból legrosszabb eredményt produkáló Szentes is – amely egy év alatt 17 helyet zuhant vissza – a több mint háromszázas listának csak a 46. helyén szerepel.  

Megyei szinten a Kurca-parti várost követi Csongrád az 59. majd Makó a 71. és Mórahalom a 88. helyen. Utánuk nagy űrrel Sándorfalva jön a 175., Kistelek a 181. és Csanádpalota a 226. helyen. Mindszenten mondhatni csoda történt egy év alatt, hiszen a város ennyi idő alatt 99 helyet javított, és most az országos lista 229. helyén van, 75 közepes hazai város tisztább csak nála kriminálstatisztikailag.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik