Belföld

Tovább folyik a nyomozás a Velencei-tó Kapuja beruházással kapcsolatban

További négy hónappal meghosszabbították a Velencei-tó Kapuja elnevezésű beruházással kapcsolatban több feljelentés alapján indított nyomozást - tájékoztatta a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Kató Miklós elmondta: az ismeretlen tettes ellen tavaly indított nyomozás időtartamát 2013. január 23-áig hosszabbították meg. Az üggyel kapcsolatban egyéb fejleményekről nem tudott beszámolni. “Mivel egy éven túli nyomozásról van szó, felettes szervtől, a Legfelsőbb Ügyészségtől kértük a hosszabbítást” – tette hozzá.

Korábban januárban és áprilisban három-három hónappal, míg azt követően további két hónappal hosszabbították meg a nyomozást, amelyet fokozott ügyészi felügyelet mellett a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság folytat le.

A velencei önkormányzat tavaly októberben tett büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen a beruházás ügyében és fel is bontotta a projekt kivitelezőjével kötött vállalkozói szerződést. L. Simon László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője tavaly november 5-én szintén feljelentést tett a tó keleti partszakaszán található szabadstrandon indult nagyberuházás ügyében hűtlen kezelés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

Velencén 2008 júniusában jelentették be, hogy európai uniós támogatással 2,26 milliárd forintos turisztikai fejlesztés valósulhat meg kiemelt projektként. Az akkori közlés szerint a Velencei-tó Kapuja elnevezésű, 1,58 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatással megvalósítandó beruházással 80 ezer négyzetméternyi területen újítják meg a tó partját, ennek részeként egyebek mellett homokos partszakaszt és részben fedett, fűtött, illetve klimatizált korzót alakítanak ki.

A projektet tavaly nyárra kellett volna befejezni, a tó partján a 2010-es önkormányzati választás másnapján kivágták a fákat, de az építkezést 2011 nyár elején abbahagyták, most csak egy félkész betonépület áll a beruházás helyén. Az önkormányzat idén nyáron kezdett el új kivitelezőt keresni, mivel az először megbízottnak komoly likviditási gondjai voltak, több felszámolási eljárás is indult ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik