Belföld

Nosztalgiabusz és a Volán kulisszatitkai Győrött

Csütörtök délután, a Mobilitási Hét kapcsán egy Ikarus 55-ös buszon utazhattak az érdeklődők és betekintést nyerhettek a Kisalföld Volán telephelyére is. Sok fotó!

A nap fénypontja tagadhatatlanul a volán társaság Ikarus 55-ös típusú “faros” autóbusza volt, mely stílszerűen 55-ös jelzéssel közlekedett a Városháza és a Széchenyi egyetem között. A nagy érdeklődésre való tekintettel a járat többször is fordult. Kicsit és nagyok egyaránt élvezték az utazást a korabeli járgányon.

Korábban portálunkon is olvashattak már a programról. A faros auróbusz korát meghazudtolva vette napjaink forgalmi akadályait, bár kétségtelenül kitűnt az utcán közlekedő járművek közül. Többen megcsodálák a nosztalgiajáratot, amint az áthaladt a Jedlik hídon vagy a Szent István úton.

Lévén, hogy a járatok ingyenesek voltak, sokan a kellemest a hasznossal egybekötve szálltak fel, hogy elérjék úticéljukat. Az 55-ös járatok után a jármű két turnusban szállította utasait a Kisalföld Volán telephelyére a Buda utcába. Így most az utasok is betekinthettek a társaság kulisszái mögé. Láthatták hol takolják meg üzemanyaggal az autóbuszokat, hol és hogyan végzik az aknás vizsgálatot, hogyan történik a járművek tisztítása, s a gyerekek egy emeletes buszt is kisajátíthattak néhány perc erejéig. Az idegenvezetés során megtudtuk: a telephelyen több tucat városi járat éjszakázik. A helyközi járatok többsége ugyanis végállomásán, vidéken parkol az üzem után.

Az idei alkalom azért is számított különlegesnek, mert ezúttal stábunk a telephelyen is készíthetett fotókat. Felvételeinkért kattintson a fenti fotóra!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik