Belföld

Megúszta felfüggesztettel a Mercedes gyárat robbantással fenyegető nő

A nő szerelmi féltékenységből csinált óriási ribilliót a kecskeméti gyárban, de már megbánta tettét.

A Kecskeméti Város Bíróság ma gyorsított eljárásban jogerősen három év próbaidőre felfüggesztett, egy év fogházbüntetésre ítélte a Mercedes gyárat tegnap bombával fenyegető nőt. A 25 éves helybéli nő a bombariadótól azt remélte, hogy megakadályozza kolléganője és élttársa általa feltételezett viszonyát.

Ahogy arról beszámoltunk: a féltékeny nő tegnap hajnalban mobiltelefonjáról hívta fel a Kecskeméti Rendőrkapitányság ügyeletét azzal, hogy bomba van a gyárban ezért ürítsék ki az épületet. A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói azonban azonosították a SIM-kártyát, a telefont, és már aznap délután őrizetbe vették a nőt.

A nő a mai tárgyaláson nem tett vallomást, de elmondta: féltékenysége vitte tettére, nem gondolva, hogy “a dologból ekkora felhajtás lesz”, de már megbánta, amit csinált.

Az ügyész vádbeszédében azt hangsúlyozta: a Mercedes gyár nemzetgazdasági szempontból is jelentős, biztonságos működése gazdasági és társadalmi érdek. Utalt arra is, hogy a bombariadó miatt “óriási rendőri erőket” kellett mozgósítani, még a Terrorelhárítási Központot is bevonva.

A vádlott védője nem vitatta sem az elkövetést, sem annak minősítését, kérte viszont az enyhítő körülmények figyelembe vételét. Ezután döntött ki a bíróság a maximálisan kiszabható két év szabadságvesztésnél már említett enyhébb büntetésről. Miután az ügyész és a védő is tudomásul vették az ítéletet, az jogerős.

A kecskeméti gyár márciusi avatásán egyébként még Orbán Viktor miniszterelnök is jelen volt, aki beszédében Magyarország “az utóbbi idők egyik legjelentősebb sikerének” nevezte a beruházást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik