Belföld

Meghosszabbították a Velencei-tó kapuja közbeszerzési eljárását

Meghosszabbította a velencei önkormányzat a Velencei-tó kapuja-projekt kivitelezésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást - tájékoztatta a település polgármestere pénteken az MTI-t.

Oláhné Surányi Ágnes (független) elmondta: az új ajánlattételi határidő november 15. Hangsúlyozta, sokan érdeklődnek a kivitelezési munkálatok iránt, eddig hét vállalkozás vásárolta meg a pályázati anyagot.

Az önkormányzat a havi lapjában, a Velencei Híradó szeptemberi számában beszámolt arról is, hogy a projekt változatlan tartalommal és támogatási összeggel valósul meg. A támogatási szerződés módosítását már alá is írta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében eljáró MAG Zrt. – mint közreműködő szervezet – és a település önkormányzata.
Júliusban jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, hogy Velence nyílt közbeszerzést írt ki a Velencei-tó kapuja építésére, amelynek a becsült ellenértéke nettó 1 milliárd 240 millió forint. A feladat része – egyebek mellett – a közművek kiépítésének a befejezése, több sétány kialakítása, a központi épület és a benne lévő regionális információs központ megvalósítása, valamint a korzóépület lapos tetejére tervezett panorámasétány megépítése.

A közbeszerzést azért írták ki, mert az önkormányzat tavaly ősszel felbontotta a szerződést a korábbi kivitelezővel, és feljelentést is tett az ügyben. A beruházással kapcsolatban a megyei főügyészség több feljelentés alapján is nyomoz hűtlen kezelés miatt. A projektnek 2011 nyarára kellett volna elkészülnie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik