Belföld

Akasztófát állított a Jobbik

A párt debreceni képviselője szerint "csak a halálbüntetés visszaállítása bírna elegendő elrettentő erővel a főként egy behatárolható szociokulturális körből érkező bűnelkövetőkkel szemben".

Több méter magas bitófát állított a Jobbik pénteken Debrecen belvárosában, hogy a halálbüntetés visszaállítását szorgalmazza.


(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Kulcsár Gergely, a párt Hajdú-Bihar megyei elnöke az eseményen elmondta: az ígérettel ellentétben a kormány két év alatt sem volt képes megfékezni az országban tapasztalható “brutális erőszakot, amelynek a közelmúltban például egy hajdúszováti lakos esett áldozatául”. (Az 58 éves férfit szeptember 9-én kora reggel találták holtan a község egyik utcájában, halálát súlyos bántalmazás okozta.)

“Csak a halálbüntetés visszaállítása bírna elegendő elrettentő erővel a főként egy behatárolható szociokulturális körből érkező bűnelkövetőkkel szemben” – hangoztatta Kulcsár Gergely.

A Jobbik már korábban benyújtotta ehhez a törvénymódosító javaslatait. A halálbüntetés visszaállítása egyébként szerinte a lakosság körében is nagy támogatottságot élvez.

A politikus az MTI felvetésére, miszerint a halálbüntetés eltörlését Magyarország nemzetközi egyezmények keretében vállalta, úgy reagált: a Benes-dekrétumok is nemzetközi, uniós jogokat sértenek, mégis hatályosak több környező országban, így kellő politikai akarattal a halálbüntetés is visszaállítható lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik