Belföld

Óvodafejlesztés Gyulán EU-támogatással

24.hu
24.hu

2012. 09. 20. 08:39

Óvoda-korszerűsítésre és férőhelybővítésre csaknem 120 millió forint vissza nem térítendő EU-támogatást nyert Gyula az Új Széchenyi Terv dél-alföldi regionális operatív program keretéből.

Görgényi Ernő polgármester elmondta: a beruházás teljes költsége 126,3 millió forint, a vissza nem térítendő EU-támogatás 119,9 millió forint, az önkormányzat a költségek öt százalékát fedezi önerőből. A támogatói szerződést harminc napon belül kötik meg, a felújított és kibővített óvodát 2013 júliusában adják át.

Hozzátette: a projekt kiemelt jelentőségű a város életében, hiszen az óvodai ellátás az önkormányzatoknál marad, és 2014. augusztus 31-től kötelező lesz a teljes körű ellátás hároméves kortól.

Kívül és belül is megújul a régi épület, a falakat és a tetőszerkezetet hőszigetelik, kicserélik a nyílászárókat, energiatakarékos lesz a fűtési rendszer. Az új óvodai szárnyban egy húszfős csoportszoba és egy tornaszoba lesz, az udvaron gumitéglával borított játszóudvar épül sok interaktív elemmel. Gyermekek által könnyen lemoshatók lesznek az épület kültéri falai, lehet rájuk rajzolni és festeni, az udvarban egy fűszernövényes kiskert is helyet kap, a növényeket a gyerekek gondozzák majd – közölte a polgármester.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.