Belföld

Íme Lázár új nyugdíjjavaslata

lazar-janos(210x140)(1).jpg (ingyenes, )
lazar-janos(210x140)(1).jpg (ingyenes, )

Törvénymódosítással tenné lehetővé, hogy a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap tulajdonában lévő eszközök állami kézbe kerülhessenek.

Átadatná a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap eszközeit az államnak Lázár János – olvasható a parlament honlapján. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár önálló képviselői indítványa értelmében az alapnak „lehetősége lesz” térítésmentesen átadni eszközeit az állam nevében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek.

Az alap vagyona június végén 654,7 milliárd forintra rúgott. Az államkötvényeket az államadósság-kezelő (ÁAK Zrt.) bevonja, így automatikusan csökken az államadósság. A Lázár-féle törvénymódosítás arra tesz javaslatot, hogy a jövőben a vagyont az állami vagyonkezelő, az MNV Zrt. vigye tovább. A vagyonkezelőnek az adott eszköz közvetlen, közvetett módon történő értékesítéséből befolyó pénzt államadósság-csökkentésre kell fordítania.

A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapot 2011. májusában hozták létre, közel 3000 milliárdnyi nyugdíjpénzzel, amely 2012 közepére 700 milliárdra apadt. Az alap vezetője, Nátrán Roland erről úgy nyilatkozott: 1400 milliárd forintos adósságcsökkentést és 233 milliárd forintnyi reálhozam-kifizetést is végrehajtottunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik