Belföld

Kifigurázták Orbán levelét

nemzeti-konzultacio(210x140)(2).jpg (nemzeti konzultáció)
nemzeti-konzultacio(210x140)(2).jpg (nemzeti konzultáció)

Nemzeti Képviselői Konzultációs kérdőívet küld a Fidesz országgyűlési képviselőinek a vegyipari szakszervezet – olvasható a Klubrádió honlapján.

Kapcsolódó cikkek

Még be ki sem értékelték a legutóbbit, máris újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor sajtófőnöke, ezért döntött úgy a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ), hogy ők is megírják levelüket a kormánypárti politikusoknak.

A vegyipari szakszervezet konzultációs kérdőív küldésének célja, hogy elérjék a képviselőknél, hogy ne küldjön több levelet a kormány – írja a klubradio.hu.

Nem ez az első tiltakozó akciója a szakszervezetnek, korábban jótékonysági akciót is indítottak: összegyűjtötték a konzultációs leveleket, majd eladták hulladékként. Az így kapott pénzt éhező gyerekek étkeztetésére fordították.

Ezúttal gunyorosan próbálták szembesíteni a képviselőket a „milliárdos látszatkonzultációval”, kérdőívükben visszatérő válaszként szerepel például a „Nem tudom megítélni a kérdést, én csak megszavaztam” mondat.

A kérdések a többi közt a korengedményes nyugdíjról, a munkavállalók kiszolgáltatottságáról, a kismamák foglalkoztatásáról szólnak, ez utóbbi kapcsán „Majd ha megszültek négy-öt gyereket, akkor lehet emancipálódni és önmegvalósítani” válasszal utalnak Varga István felháborodást kiváltó szavaira a Parlamentben a családon belüli erőszakkal foglalkozó múlt heti vitában.

A szakszervezet várja a fideszesek válaszát, de szóban is szívesen megbeszélnék a feltett kérdéseket – közölte Székely Tamás, a VDSZ elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik