Belföld

Görög Tibor a győri ipari park igazgatója

Az ipari park kedvező adottságait és a Győr-Szol által biztosított gazdasági hátteret kihasználva további jelentős fejlesztések valósíthatóak meg a területen. Az új koncepció megvalósítása az új ügyvezető igazgató, Görög Tibor feladata lesz.

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. a külföldi partner kivásárlásával 2012 júliusában száz százalékos tulajdonosává vált a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft-nek.

Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója a tranzakció bejelentésekor elmondta: az ipari park kedvező adottságait és a Győr-Szol által biztosított gazdasági hátteret kihasználva további jelentős fejlesztések valósíthatóak meg a területen, és lehetőséget lát a piaci szegmensek körének bővítésére.

Az új koncepció megvalósítása az új ügyvezető igazgató, Görög Tibor feladata lesz.

–  Nagy megtiszteltetés és egyben nagy kihívás számomra, hogy a Győri Nemzetközi Ipari Park kft. ügyvezető igazgatója lehetek és több mint 30 éves pályafutásom tapasztalatait új munkahelyem érdekében hasznosíthatom – mondta Görög Tibor ügyvezető igazgató bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

Görög Tibor Nagyváradon született, tanulmányai egy részét is ott végezte. Házasságban él, felesége pedagógus, három gyermekük van. Végzettségeit tekintve villamos és klinikai mérnök, valamint  facility  (létesítmény) manager . Első oklevelét 1980-ban szerezte Nagyváradon, majd 1996-ban klinikai mérnöki oklevelet szerzett a budapesti Haynal Imre Egészségtudományi Egyetemen.  1988-tól a Fővárosi Szent János kórház energetikusa, 1994-től a Fővárosi Szent Imre kórház osztályvezető főmérnöke. Ezt követően két évig a Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóságon dolgozott üzemeltető mérnökként, majd szolgálatvezetőként a Ferihegyi Repülőtéren.

1998-tól 2006-ig Budapest I. kerületének polgármester-helyetteseként a kerület pénzügyi, városüzemeltetési és gazdálkodási feladatainak tervezése és megvalósítása volt a feladata.

2006-ban visszatért az időközben angol, majd német kézbe került Ferihegyi  Repülőtérre a Budapest Airport Zrt.-hez, ahol hat évig műszaki  üzemeltetéssel, létesítménygazdálkodással, projekt és szerződés management-tel  foglalkozott. Időközben, 2008-ban, facility  manageri  képesítést  szerezett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mérnöktovábbképző Intézetében. Angolul, németül és románul beszél.

A Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezetőjeként terveiről elmondta: – A Győri Nemzetközi Ipari Park 20 éves működése azt bizonyítja, hogy az hasznos, életképes, további fejlődésre alkalmas, ezért azon leszünk, hogy segítsük a letelepedni kívánó kis és középvállalkozásokat, jó kapcsolatot ápoljunk a létesítmény minden cégével és megteremtsük az ipari park további bővítésének lehetőségét.

A közeljövőben meg fog újulni cégünk honlapja és naprakész információkkal fogja ellátni jelenlegi és jövőbeli ügyfeleinket, érdeklődőinket. Át fogjuk gondolni a tevékenységi körünk bővítésének lehetőségeit is, például a műszaki szolgáltató tevékenységeink körének kiszélesítését vagy más olyan létesítménygazdálkodási tevékenységek bevezetését, amelyek ügyfeleink főtevékenységeinek hatékony támogatására alkalmasak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik