Belföld

Aranyos vízirendőrök

A Gárdonyi Rendőrkapitányság vízi körzeti megbízottai az ország vízirendőreinek legjobbjai közé tartoznak. Ez derült ki azon a két napos víziközlekedés-rendészeti versenyen, amit szeptember 19-én és 20-án tartottak Balatonőszödön.

Benkovics László r. főtörzszászlós és Pallag József r. főtörzszászlós a megyei rendőr-főkapitányságok közötti megmérettetésen első helyen végzett. Külön kategóriába tartoztak a dunai, a tiszai és a balatoni vízirendőrök, tekintve, hogy az ezeken a helyeken szolgálatot teljesítő rendőrök teljesen más körülmények között dolgoznak, mint a kisebb vizeken hajózó kollégáik.

A három nagy vízi-közlekedésrendészeti rendőrkapitányságról három-három csapat nevezett a versenyre. A fejér megyei páros azonban az összesítésben is előkelő helyen végzett. Ugyanis a 13 összes induló csapat közül a harmadik helyen zártak.

Szerdán az elméleti tesztsor kitöltésére került sor, amiben a hajózási szabályzatra kérdeztek rá. Ma pedig a gyakorlati megmérettetésé volt a főszerep. Itt egyrészt szolgálati kisgéphajóval, másrészt vízibiciklivel kellett végrehajtania különböző feladatokat a versenyzőknek. Ezek között volt hajóelkötés, hajókikötés, mentőgyűrű-áthelyezés, mentés, valamint szlalom is.

A Velencei-tavon szolgálatot teljesítő két vízi körzeti megbízott felkészülését a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Illés Mihály r. alezredes segítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik