Belföld

Viharos széllel jön az esőt hozó front

szélvihar (szél, vihar, )
szélvihar (szél, vihar, )

A jövő hét elején aztán visszatér a nyárias idő.

Szerda délután az Alpokalján, estétől másutt is egyre nagyobb területen lesz tartós eső. Az éjszaka második felétől nyugaton, északnyugaton, napközben a középső, majd a keleti tájak felett csökken a felhőzet. Ekkor már csak a Tiszántúlon lesz csapadék, aztán estére ott is megszűnik.

A szél a déli óráktól a Kisalföldön, később másutt is egyre többfelé északira, északnyugatira fordul, megerősödik, a Dunántúlon és az északkeleti országrészben viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 12 fok között alakul. Csütörtökön kora délután 13 és 18 fok valószínű. a Tiszántúlon viszont ennél pár fokkal hidegebb idő ígérkezik.

A távolabbi kilátások

Pénteken reggel északkelet kivételével mindenhol szinte derült lesz az ég, csapadék nem várható. Az északi szél csak a Tiszántúlon élénkülhet meg. Hajnalban 2-7°C várható, de a szélvédett, derült helyeken talajmenti fagy is előfordulhat, valamint pára, köd képződhet. Délután 18-20°C köré melegszik a levegő.

Szombaton nyugaton lehet több felhő az égen, de csapadék nem valószínű. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban 3-8°C, délután 17-22°C várható.

Vasárnap és a jövő hét elején változóan felhős lesz az ég, de esőtől nem kell tartanunk. A többnyire mérsékelt délnyugati szél csak a Dunántúlon élénkülhet meg időnként. Napról-napra melegebb lesz, kedden már 25°C feletti maximumokkal – közölte az időkép.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik