Belföld

Bedugulhat hétvégén a belváros

dugo(210x140)(4).jpg (torlódás, )
dugo(210x140)(4).jpg (torlódás, )

Forgalomkorlátozásokra kell számítani az Európai Autómentes Nap, a Tudományok hídja és a Vivát Huszár nevű rendezvények miatt. Több BKV-járat módosított útvonalon fog járni.

Szeptember 22-én, szombaton rendezik meg az Andrássy úton, a IX. kerületi Napfény utcában és a XVII. kerületi Ferihegyi úton az Európai Autómentes Napot, illetve a Lánchídon a Tudományok hídja programot. A Budapesti Közlekedési Központ figyelmeztetése szerint a rendezvények idején a következő közúti forgalomkorlátozásokra kell felkészülni:

Szeptember 21-én, pénteken 20 órától szeptember 23-án, vasárnap 4:30-ig a Fővárosi Autómentes Nap miatt az Andrássy út teljes hosszúságában lezárásra kerül. A tömegközlekedés forgalmát az Izabella utcánál és a Nagymező utcánál biztosítják, az Oktogonnál a Nagykörút, emellett a Bajcsy-Zsilinszky út és a Dózsa György út minden jármű számára használható.

Szeptember 22-én, szombaton 0 órától szeptember 23-án, vasárnap 4:30-ig a Tudományok hídja rendezvény miatt le lesz zárva a Lánchíd, a Széchenyi István tér és a József Attila utca.

Szeptember 22-én, szombaton reggel 8 órától délután 17 óráig az Európai Autómentes Nap miatt a IX. kerületben a Napfény utcának a Lobogó utca és a Csengettyű utca közötti szakasza is lezárásra kerül.

Szeptember 22-én, szombaton 0 órától 24 óráig, szintén az Európai Autómentes Nap rendezvénye miatt a XVII. kerületben a Ferihegyi útnak a Pesti út és a Gyökér utca közötti szakasza zárva lesz a közúti forgalom elől.

Szeptember 23-án, vasárnap várhatóan 11:25 és 12 óra között a „Vivát Huszár” Nemzetközi Huszár, Katonai és Hagyományőrző felvonulás és találkozó miatt a csepeli Károli Gáspár utcának az önkormányzat épülete elé eső szakasza le lesz zárva.

Mindezek mellett több tömegközlekedési járat útvonalának módosítására is készüljünk fel:

16-os busz

Szeptember 22-én, szombaton üzemkezdettől üzemzárásig módosított útvonalon jár.

A Deák Ferenc tér M felé a Clark Ádám tértől a Lánchíd utca – Ybl Miklós tér – Apród utca – Szarvas tér – Kereszt utca – Krisztina körút – Döbrentei tér – Erzsébet híd – Szabad sajtó út – Váci utca – Irányi utca – Petőfi Sándor utca – Bécsi utca – Erzsébet tér útvonalon közlekedik. A járat nem érinti a Széchenyi István tér, József nádor tér és Deák Ferenc tér M végállomást. A buszra az 5-ös, a 86-os és a 178-as buszok Szarvas téri és Döbrentei tér, a 8-as busz Erzsébet híd, pesti hídfő, a 15-ös busz Ferenciek tere M és Szervita tér, majd a 109-es busz Kőbánya alsó vasútállomás irányú Deák Ferenc tér M megállójában áll meg.

A Széll Kálmán tér M felé a Deák Ferenc tér M végállomás – Károly körút – Astoria M – Kossuth Lajos utca – Ferenciek tere – Szabad sajtó út – Erzsébet híd – Döbrentei tér – Attila út – Apród utca – Ybl Miklós tér – Lánchíd utca – Clark Ádám tér útvonalon járnak. Kimarad a Deák Ferenc tér M végállomás, majd a Hild tér és a Széchenyi István tér megállók. A buszokra ideiglenesen a 109-es busz Kőbánya alsó vasútállomás irányú Deák Ferenc tér M, a 7-es buszok Ferenciek terei, a 8-as és 112-es buszok Erzsébet híd, budai hídfő és a 86-os busz Ybl Mikós tér megállójában lehet felszállni.

38-as és 138-as autóbuszok

Szeptember 23-án, vasárnap 11:25 és 12 óra között Lakihegy, illetve Budatétény vasútállomás (Campona) irányában a Szent Imre tér – Kossuth Lajos utca – Szent István út – II. Rákóczi Ferenc út módosított útvonalon közlekedik. A járatok nem érintik a Szent Imre tér H és a Karácsony Sándor utca H megállókat. Terelt útvonalukon a buszokra a 35-ös, a 36-os, a 148-as, a 151-es, a 152-es és a 159-es autóbuszok Karácsony Sándor utca, majd Széchenyi István utca megállóiban lehet felszállni.

46-os, 98-as és 980-as buszok

Szeptember 22-én, szombaton 0 órától 24 óráig terelt útvonalon járnak.

Rákoshegy vasútállomás felé a 46-os buszok a Rákoskeresztúr, városközpont végállomási fordulónál visszafordulnak, és a 98-as és 980-as buszokkal együtt a Pesti út – Bakancsos utca – Széchenyi utca – Ferihegyi út terelt útvonalon közlekednek tovább. A fenti járatok nem érintik a Városközpont (posta) és az Akácvirág utca megállókat, a buszokra ideiglenesen a Szent Kereszt téren (a 161-es, a 162-es, a 162A, a 198-as, a 97E jelzésű, a 169E jelzésű, a 201E jelzésű, a 202E jelzésű, valamint a 261E jelzésű buszok megállójában), valamint a Bakancsos utcában az egykori 80-as busz megállójában lehet felszállni.

Rákoskeresztúr, városközpont felé a fenti járatok a Ferihegyi útról az Széchenyi utca megállóhelyet követően a Széchenyi utca – Bakancsos utca – Pesti út – Ferihegyi út, ill. Rákoskeresztúr, városközpont útvonalon haladnak. Kimarad az Egészségház megálló, a buszok a Pesti úton az egykori 80-as busz megállójában, illetve a Szent Kereszt téren (a 161-es, a 162-es, a 162A, a 198-as, a 97E jelzésű, a 169E jelzésű, a 201E jelzésű, a 202E jelzésű, valamint a 261E jelzésű buszok megállójában) állnak meg.

A kerülő miatt a 46-os járat a Szent Kereszt tér megállóhelyet mindkét irányban kétszer is érinti, ezért kérjük, figyeljék a járművezető tájékoztatását az autóbusz haladási irányáról.

63-as busz

Szeptember 22-én, szombaton reggel 8 órától délután 14 óráig rövidített útvonalon, csak a Hűvösvölgy és az Ady Endre utca között közlekednek, így nem érintik a Posta, a Nagykovácsi, községháza megállókat és a Nagykovácsi, Tisza István tér végállomást.

71-es autóbusz

Szeptember 23-án, vasárnap 11:25 és 12 óra között Csepel, Szent Imre tér H  irányában a Táncsics Mihály utca – Károli Gáspár utca – Kossuth Lajos utca – Vermes Miklós utca módosított útvonalon közlekedik. A busz nem érinti a Szent Imre tér H megállót, helyette a terelt útvonalon a 38-as és a 138-as autóbuszok Szent Imre tér megállójában lehet felszállni rá.

105-ös busz

Szeptember 21-én, pénteken 20 órától üzemzárásig módosított útvonala a következőképp alakul:

A Gyöngyösi utca M felé a Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca – Munkácsy Mihály utca – Szondi utca – Gundel Károly út – Állatkerti körút – Hősök tere – Dózsa György út útvonalon haladnak. Kimaradnak a Bajcsy-Zsilinszky út M, az Opera M, az Oktogon M, a Kodály Körönd M és a Bajza utca M megállók. A buszra a 109-es busz Óbuda irányú Arany János utca M, a 72-es és 73-as trolibuszok Podmaniczky utca illetve a 72-es troli Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca), Izabella utca, Szinnyei Merse Pál, Bajza utca, Munkácsy Mihály utca és Dózsa György út megállóiban lehet felszállni.

Az Apor Vilmos tér felé a Dózsa György út – Szondi utca – Bajza utca – Podmaniczky utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Erzsébet tér módosított útvonalon közlekednek. Kimaradnak a Hősök tere M, a Bajza utca M, a Kodály Körönd M, az Oktogon M, az Opera M és a Bajcsy-Zsilinszky út M megállók. A 105-ös buszokra a 72-es troli Szondi utca, Rippl-Rónai utca, Podmaniczky utca, Szinnyei Merse utca, Izabella utca, Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca), Bajcsy-Zsilinszky út M és Arany János utca M megállóiban lehet felszállni.

Szeptember 22-én, szombaton üzemkezdettől üzemzárásig módosított útvonala az alábbiak szerint alakul:

A Gyöngyösi utca M felé a Lánchíd utca – Ybl Miklós tér – Apród utca – Szarvas tér – Kereszt utca – Krisztina körút – Döbrentei tér – Erzsébet híd – Szabad sajtó út – Ferenciek tere – Kossuth Lajos utca – Rákóczi út – Astoria M – Károly körút – Deák Ferenc tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca – Munkácsy Mihály utca – Szondi utca – Gundel Károly út – Állatkerti körút – Hősök tere – Dózsa György út útvonalon közlekednek. Kimaradnak a Széchenyi István tér, a József nádor tér, a Deák Ferenc tér M, a Bajcsy-Zsilinszky út M, az Opera M, az Oktogon M, a Kodály Körönd M és a Bajza utca M megállók. A 105-ös buszra ideiglenesen az 5-ös járat Szarvas tér, Döbrentei tér, Ferencek tere, Astoria, Uránia, továbbá a 109-es busz Óbuda irányú Deák Ferenc tér M és Arany János utca M megállójában, majd a 72-es trolik Podmaniczky utca, Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca), Izabella utca, Szinyei Merse utca, Bajza utca, Munkácsy Mihály utca és Dózsa György út megállóiban lehet felszállni.

Az Apor Vilmos tér felé a Szondi utca – Bajza utca – Podmaniczky utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Károly körút – Astoria – Kossuth Lajos utca – Ferenciek tere – Szabad sajtó út – Erzsébet híd – Döbrentei tér – Attila út – Apród utca – Ybl Miklós tér – Lánchíd utca – Clark Ádám tér módosított útvonalon közlekedik. Kimaradnak a Hősök tere M, a Bajza utca M, a Kodály Körönd M, az Oktogon M, az Opera M, a Bajcsy-Zsilinszky út M, a Deák Ferenc tér M, a Hild tér és a Széchenyi István tér megállók. A 105-ös buszokra ideiglenesen a 72-es trolik Dózsa György út, Rippl-Rónai utca, Podmaniczky utca, Szinyei Merse utca, Izabella utca, Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca), Bajcsy-Zsilinszky út és Arany János utca megállóiban, továbbá a 109-es busz Kőbánya alsó vasútállomás irányú Deák Ferenc tér M, a 7-es busz Ferenciek tere, a 8-as és 112-es buszok Erzsébet híd, budai hídfő, majd a 86-os busz Ybl Mikós tér megállójában lehet felszállni.

115-ös busz

Szeptember 22-én, szombaton üzemkezdettől üzemzárásig módosított útvonalon jár.

A Boráros tér H felé a Vértanúk tere – Báthory utca – Szemere utca – Kálmán Imre utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Károly körút – Múzeum körút – Kálvin tér – Üllői út útvonalon haladnak. Kimaradnak a Kossuth Lajos tér M, a Széchenyi utca, a Zrínyi utca, a Szende Pál utca, a Petőfi tér, a Március 15. tér és a Fővám tér megállók. A járat terelt útvonalán megáll az ideiglenesen létesített Kossuth Lajos tér M (Vértanúk tere) megállóban, a volt metrópótló busz megállóhelyén, ezt követően a 72-es és 73-as trolik Bajcsy-Zsilinszky út M és Arany János utca M, majd a 109-es busz Deák Ferenc tér M és Astoria M megállójában.

Az Árpád híd M felé a Múzeum körút – Károly körút – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca – Honvéd utca – Báthory utca – Kossuth Lajos tér útvonalon közlekednek a buszok. Kimaradnak a Kálvin tér M, a Ferenciek tere M, a Szervita tér, az Erzsébet tér, a Hercegprímás utca és a Hold utca megállók. A terelt útvonalon járó 115-ös buszra a 109-es busz, Kálvin tér M, az Astoria M, Deák Ferenc tér M és Arany János utca M megállóiban lehet felszállni.

151-es autóbusz

Szeptember 23-án, vasárnap 11:25 és 12 óra között módosított útvonalon közlekednek: a Kossuth Lajos utcán egyenesen haladnak, kihagyva a II. Rákóczi Ferenc úti kitérőt. Ezért nem érintik a Szent Imre tér H megállóhelyet. A terelt útvonalon közlekedő járatra ideiglenesen a 35-ös és a 179-es autóbuszok Szent Imre tér megállóhelyén lehet felszállni.

181-es busz

Szeptember 22-én (szombat) reggel 8 órától 17 óráig a József Attila-lakótelep, Távíró utca felé a módosított, a Napfény utca – Csengettyű utca – Toronyház utca – Lobogó utca – Napfény utca útvonalon jár. Kimarad a Lobogó utcai megálló, a buszra ideiglenesen a Lobogó utcában a Napfény utcai kereszteződés előtt lehet felszállni.

979-es busz

A szeptember 22-ei, szombati éjszakai üzemkezdettől a szeptember 23-ai, vasárnap hajnali üzemzárásig módosított útvonalon közlekedik.

Újpalota, Nyírpalota út felé a Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca – Munkácsy Mihály utca – Szondi utca – Dózsa György út módosított útvonalon közlekednek. Kimaradnak a Bajcsy-Zsilinszky út M, az Opera M, az Oktogon M, a Vörösmarty utca M, a Kodály Körönd M és a Bajza utca M megállók. A buszok ideiglenesen a 109-es busz Arany János utca M, majd a 72-es troli Podmaniczky utca M, Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca), Izabella utca, Szinnyei Merse utca, Bajza utca, Munkácsy Mihály utca és Dózsa György út megállóiban lehet felszállni.

Csepel, Csillagtelep felé az Állatkerti körút – Gundel Károly út – Szondi utca – Bajza utca –Podmaniczky utca – Bajcsy-Zsilinszky út útvonalon jár. Kimarad a Hősök tere M, a Bajza utca M, a Kodály Körönd M, a Vörösmarty utca M, az Oktogon M, az Opera M és a Bajcsy-Zsilinszky út M megálló. A buszra ideiglenesen a 72-es troli következő megállóiban lehet felszállni: Dózsa György út, Rippl-Rónai utca, Podmaniczky utca, Szinnyei Merse utca, Izabella utca, Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca), Bajcsy-Zsilinszky út, Arany János utca M.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik