Belföld

Aprók és figyelmetlenek, de tekernek!

Győr is bekapcsolódott abba a közép-európai régióra irányuló projektbe, mely a gyerekek biztonságos közlekedését hivatott elősegíteni. A gyakorló és ménfőcsanaki iskolában hamarosan elindul a munka.

8 országra kiterjedő, 12 közlekedésbiztonsággal foglalkozó szervezet részvételével zajló projekt startolt el nemrégiben, melyhez hazánkban a GRSP Magyarország Egyesület és a KTI csatlakozott. Az átfogó program célja, hogy megismertesse a gyermekek közúti baleseteinek problémaköreit, példákat mutasson a különböző közlekedési módokra irányuló beavatkozási módszerekre, és népszerűsítse a már jól bevált szabályokat, programokat. Városunk, mint az egyik magyarországi mintarégió vesz részt az akcióban. „Győrben egy hosszú távú közlekedésbiztonsági stratégiát dolgozunk majd ki, melyet eljuttatunk Borkai Zsolt polgármesterhez is. Szorosan együttműködünk a győri rendőrkapitánysággal, az önkormányzattal és az útkezelő szervezettel. A mintaprogramot két intézményben, a gyakorló és a ménfőcsanaki iskolában indítjuk el, előbbiben a gyalogos, utóbbiban a kerékpáros közlekedést fogjuk mérni. Emellett megnézzük a létesítmények környezetében kialakított infrastruktúrát, és a gyalogátkelőhelyekre is nagy hangsúlyt fektetünk majd, ezeket próbáljuk biztonságosabbá tenni. A pedagógusok, a szülők számára pedig egy térképet fogunk átnyújtani” – mondta a Győr24-nek Bognár Mária, a GRSP Magyarország Egyesület projektmenedzsere.

A hazánkban megvalósuló projekt első elemeként szerdán, a városi rendőrkapitányság épületében egy interaktív képzésre várták az érdeklődőket, ahol a résztvevők, szakértők segítségével teszteket tölthettek ki és előadásokat hallgathattak meg, mindezt persze a gyerekek testi épségének megőrzése érdekében!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik