Belföld

Három díjat is bezsebelt a Vörösmarty Színház

A csárdáskirálynő a legjobb zenés/szórakoztató előadás, Lábodi Ádám a legígéretesebb pályakezdő: átadták a Színikritikusok Díját. A Vidéki Színházak Fesztiválján Pál András a legjobb férfialakításért járó díjat vehette át.

A Színikritikusok Céhe 32. alkalommal nyújtotta át az előző évad legkiemelkedőbb teljesítményeiért járó díjakat.

A kritikusok a 2011/2012-es évadban legalább 90 premiert tekintettek meg, majd voksoltak a legjobbakra. A Vörösmarty Színházat két kategóriában is jelölték: a Mohácsi János rendezte A csárdáskirálynő A legjobb zenés/szórakoztató előadás, míg Lábodi Ádám A legígéretesebb pályakezdő díjáért szállt versenybe.

A vasárnap esti, Nemzeti Színházban tartott gálán végre fény derült arra, hogy a 48 jelölt közül kit illet az elismerés. A Vörösmarty Színház mindkét jelölést díjra váltotta: A csárdáskirálynő című előadás rendezője, Mohácsi János, és Edvin megformálója, Lábodi Ádám is átvehette az elismerést.

A legjobb színházi zenéért járó díj Kovács Mártont illeti, aki a Pantalone házassága című, készülő előadás zenéjét is jegyzi, amelyet szeptember 25-én mutatnak be Quintus Konrád rendezésében.

A Vidéki Színházak Fesztiválján 12 teátrum mutatkozott be a budapesti Thália Színházban: a Vörösmarty Színház előadása, aTrió ismét sikert aratott. A szombati díjátadón Pál András Johannes Brahms megformálásáért a legjobb férfialakításért járó díjat vehette át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik