Belföld

Három megyében 32 bűncselekményt követett el

Győr megyében is tevékenykedett az a férfi, aki 10 milliós kárt okozott az E.ON-nak.

Három megyére kiterjedő bűncselekmény-sorozatnak vetett véget a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, miután elfogott egy 36 éves tápiógyörgyei férfit. 2010-től napjainkig követte el a bűncselekményeket Győr-Moson-Sopron, Fejér és Komárom-Esztergom megyében, az utolsók között Tatabányán. 32 rendbeli lopással gyanúsítják, mellyel tíz millió forintos kárt okozott az E.ON-nak.

A tatabányai nyomozók sem gondolták volna, hogy egy három megyét érintő bűncselekmény-sorozat elkövetőjének nyomába eredtek 2012. szeptember 8-án, miután tudomásukra jutott, hogy ismeretlen tettes az áramszolgáltató két munkaállomásáról elektronikai berendezést tulajdonított el.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán Bedecs Zoltán r. főhadnagy Úrra hárult a feladat, hogy megtalálja az elkövetőt. Elmélyülve az ügy részleteibe összefüggést fedezett fel a Komáromi és Tatai Rendőrkapitányság illetékességi területén korábban elkövetett hasonló bűncselekmények között.

Alosztályvezetője, Léber László r. százados Úr ennél is tovább ment. Megkérdezte az E.ON-t, hogy más megyében ily módon nem érte-e kár az áramszolgáltatót. Kiderült, hogy Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében is történtek hasonló esetek 2010-ig visszamenőleg. Ezekkel együtt az E.ON kára összesen megközelítette a 10 millió forintot.

A bűnügyi aktákat áttanulmányozva a nyomozók ugyanazt az elkövetési módszert tapasztalták és több árulkodó nyomra bukkantak a helyszíni szemlén készült adatok között. A szálak Tápiógyörgyére vezettek. Az alosztályvezető és két beosztottja házkutatást tartott a tatabányai bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi házában, melynek során megtaláltak 8 darab elektronikai berendezést. A férfit előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol többszöri kihallgatást követően részletes beismerő vallomást tett.

Elmondta, hogy 2010 óta összesen 32 bűncselekményt követett el Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében. Megnevezte azt a budapesti férfit is, akinek személyesen 6 darab eszközt adott el, őt 2012. szeptember 17-én orgazdaként hallgatták ki a nyomozók. A többi eltulajdonított tárgyat az Interneten keresztül értékesítette.

A férfit a Tatabányai Rendőrkapitányság előállítását követően őrizetbe vette, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik