Belföld

Botka szerint az MSZP nélkül nincs kormányváltás

Botka László (Botka László)
Botka László (Botka László)

Az MSZP mindenkivel szemben nagyvonalú, így Gyurcsány Ferencnek is helye van az ellenzéki összefogásban – mondta Botka László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az MSZP választmányi elnöke elmondta: nagyra értékelik, hogy 1-2 százalékos támogatással rendelkező pártok tesznek megrendelést az ellenzéki együttműködéssel kapcsolatban, de erős szocialista párt nélkül senkinek sincs esélye leváltani a Fideszt.

A politikus szerint Magyarország érdeke, hogy visszatérjen a nyugati demokráciák útjára, ezért szövetséget kínálnak az embereknek, a demokratáknak és mindenkinek, aki úgy érzi, hogy megalázta a kormány. Botka László arról is beszélt, hogy ők nyitottak a miniszterelnök-jelölt személyét illetően is, mert az MSZP nem volt és soha nem is lesz olyan vezérelvű párt, mint a Fidesz. A nyilvánosságra került titkos szocialista stratégiáról azt mondta: ez egy szakértői anyag, nem a párt hivatalos stratégiája. A szocialisták választmányi elnöke elmondta: politikailag az a legfontosabb, hogy nem akarják visszahozni a 2010 előtti kormányzást, nem ezt kell alternatívaként felkínálni az embereknek.

Azzal kapcsolatban, hogy a kormány kivizsgálná a 2008-as IMF-hitelmegállapodást, Botka László azt mondta: ezt figyelemelterelésből vetette fel Rogán Antal, hiszen ma eltűnt a parlament asztaláról a 2013-as költségvetés. Ez minden, csak nem felelős politizálás – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik