Belföld

Botrány a SZIN-en: Liberális kurva, tiplizzél!

Szegedi-Ifjusagi-Napok(960x640).jpg (Szegedi Ifjúsági Napok)
Szegedi-Ifjusagi-Napok(960x640).jpg (Szegedi Ifjúsági Napok)

A fiatal egyetemista lány szívességet kért, de állítása szerint csak szidalmakat és pofont kapott a szegedi SZIN-en - írja az Index.hu.

Baranyi Enikő, a Budapesten tanuló 23 éves szegedi egyetemista augusztus 24-én este a barátnőjével kinézett a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) fesztiválra. Nem voltak különösebb tervei, pénzt se akart költeni, ezért nem vett feltöltős fesztiválkártyát se, amivel a SZIN területén fizetni lehet.

120 forintért 200-at

Amikor mégis éhes lett, megkereste a Borpatika nevű szegedi borozó kihelyezett standját, ahol egy másik barátnője pultosként dolgozott. Ő azonban épp nem volt beosztva, ezért Enikő megkérdezte a pult mellett álló férfiakat, hogy ha ad 200 forintot, venne-e neki kártyával valamelyikük egy 120 forintos zsíroskenyeret.

Gondoltam, nekem 200-ért is megéri, éhes voltam” – mondja Enikő. A történet ekkor – legalábbis a fiatal lány elmondása szerint – különös fordulatot vett. “Liberális kurvák, húzzatok innen!” – förmedt rá és a barátnőjére egy 30 körüli, szemüveges, kopasz férfi.

Baranyi Enikő még ma, hetekkel később sem érti, mivel sikerült ezt a reakciót elérnie: a hőségben sortot és pánt nélküli felsőt viselt, de mint mondja, se kihívó smink, se semmi egyéb olyasmi nem volt rajta, amivel bármiféle félreértésre okot adott volna, a liberálisozást pedig végképp nem tudja mire vélni. Udvarias volt, és mint mondja, ha azt válaszolják, hogy bocs de nem tudunk segíteni, szó nélkül továbbáll.

Zsíros kenyér helyett sírás

Teljesen lesokkolódtam, és kérdeztem, hogy ezt miért mondja, és hogy hogy képzeli. Erre megint elhangzott, hogy liberális kurva, lehet tiplizni. Azt mondtam neki, hogy a legszívesebben megpofoznám, mert azt érdemli, de hozzá se akarok érni, amire megint lekurvázott. Meglöktem a poharát, az ital a ruhájára fröccsent. Erre lekevert egy pofont.”

Enikő sírva fakadt; mint mondja, fogalma sem volt, hogy mindez miképp történhetett. Leültek, aztán még egyszer visszament megkérdezni, hogy miért történt ez az egész, mire a kopasz férfi ismerőse is elhajtotta. Ezután ment a SZIN-re kihelyezett rendőrposzthoz, ahol azt mondták neki és a barátnőjének, hogy nem kellett volna leönteni a férfit, nem érdemes túl nagy ügyet csinálni a dologból, és lehetetlen egy szemüveges kopasz embert megtalálni egy ekkora fesztiválon. Ennek ellenére a rendőrök visszakísérték Enikő barátnőjét a helyszínre, de a férfi már nem volt ott. Enikő nem vetetett fel jegyzőkönyvet, és feljelentést sem tett – mint mondja, a rendőrök hozzáállása miatt.

Enikő sztoriját barátnője, Zsófi is megerősítette: mikor zsíroskenyeret akartak venni, leliberáliskurvázták és ribancozták őket. Erre Enikő meglökte a férfi kezében a poharat, a férfi megütötte, a rendőrök pedig nem voltak túl segítőkészek. A férfi Zsófi szerint nem tűnt részegnek.

Nem érezte őszintének

Másnap Enikő egy közös ismerősön keresztül a pultos lánytól megtudta, hogy ki az, aki megütötte, és hol dolgozik. A hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal honlapján lévő fénykép alapján aztán azonnal fel is ismerte az illetőt: Markó Csaba volt az, a kabinetiroda vezetője.

Miután beszélt a szüleivel, Enikő úgy döntött, hogy a sajtóhoz fordul, és pár nappal később egy újságírónak elmesélte a történetet. Az illető elkezdett utánajárni az ügynek: felhívta Markót is, aki később visszahívta, és azt mondta, hogy már próbált beszélni Baranyival, aki azonban nem hajlandó találkozni vele.

A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik