Belföld

Nyárias idő lesz egész szeptemberben

Az időjárási előrejelzések szerint szeptember második fele sem tartogat radikális hőmérséklet csökkenést, így kellemes, meleg vénasszonya vár ránk.

Vasárnap napos, gyengén felhős idő várható. Eső már nem lesz. Hajnalban párafoltok jelenhetnek meg. Reggel hűvös lesz: 5 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet, délután 21-26 fokos meleg valószínű.

Hétfőn és kedden a napsütés mellett főként a keleti tájakon növekedhet meg a felhőzet, ám csapadék itt is csak elszórtan fordulhat elő. Erősödik a nappali felmelegedés, kedden már országszerte nyárias meleg lehet 25-26 fok körüli maximumokkal.

Szerdán eleinte még kitart a napos idő, majd megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik, nyugaton estétől viharossá fokozódik.

Csütörtökön a szeles idő hatására csökken a felhőzet. Visszaesik a hőmérséklet, mindössze 15 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk. Ezt követően azonban vissztér a 25 fok körüli nappali felmelegedés, és szeptember utolsó napjaiban is nyárias idő lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik