Belföld

Lezárták a Budai út egy részét

Csőtörés miatt több helyen felpúposodott, illetve beszakadt az aszfalt.

Lezárta a rendőrség vasárnap hajnalban Székesfehérváron a Budai út, Deák Ferenc  utca Gyümölcs utcával határolt szakaszát, mert nagy mennyiségű víz került az aszfaltra. Az első jelzés 2012. szeptember 16-án 4.45 perckor érkezett arról, hogy a Gránit pékség előtt az aszfalt több helyen felpúposodott, kirepedt, a burkolat beszakadt, alóla víz és iszap jön föl az úttestre és a járdára – mondta el a Fehérvár 24-nek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az esetleges közúti balesetek elkerülése érdekében a székesfehérvári járőrök haladéktalanul lezárták az útszakaszt, egyúttal értesítették a Fejérvíz Zrt. szakembereit, akik már dolgoznak a helyszínen. A Fejérvíz Zrt.-től kapott tájékoztatás szerint a hiba feltárásig és elhárításáig bizonytalan ideig szünetel a vízfogyasztás a Gáz, a Kígyó, a József és a Deák Ferenc utcai lakóépületekben. A lakosság vízigényének kielégítésére lajtoskocsikat irányítanak a helyszínre. Kerülni a környező utcákon lehet.

A Fehérvár 24 legfrissebb információi szerint a Fejérvíz Zrt. szakemberei hétfő reggelre hárítják el a hibát, illetve cserélik ki a hosszában felrepedt 200 mm-es nyomócsövet. Ugyanakkor már most tudni, hogy a víz által megrepesztett útburkolatot és esetlegesen annak alapját is cserélni kell, amit az útfenntartó szakemberei csütörtök délutánig végeznek el.

Várhatóan a hétfő reggeli munkakezdéskor hatalmas dugó keletkezik majd a Belváros környezetében, mivel a Budai út továbbra is teljes szélességében zárva lesz a forgalom elől a Deák Ferenc és a Gyümölcs utca között.

Kérjük, akik erre közlekednek, korábban induljanak el, mert hosszabb menetidővel kell majd számítani egészen csütörtökig!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik