Belföld

A Jobbik kampányt indít a banki visszaélések leleplezésére

A párt szerint következmények nélkül lehetett azokat a visszaéléseket elkövetni, amelyek eredményeképpen százezrek jutottak nagyon nehéz helyzetbe.

A Jobbikhoz közel álló Atilla Király Népfőiskola arra törekszik, hogy előadásai során a lakossággal széles körben megismertesse a banki “manipulációs technikákat, adott esetben csalással felérő visszaéléseket”, amelyek elkerülésével az emberek könnyebben szabadulhatnak a hitelcsapdából – mondta a párt frakcióvezető-helyettese vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.

Z. Kárpát Dániel hozzátette: megoldási csomagot is kidolgoztak, amelynek célja, hogy megmentsék azt a több mint százezer embert, akiket már „végrehajtás ért”. Indokolt lenne az, hogy egy bizonyos meghatározott időn túl, ezek az emberek szabadulhassanak a hitelcsapdából, vagyis adjanak azoknak szabadulást, akiktől már elvették a lakást, a házat.

A bankrendszer összes visszaélésének költségeit vissza kell terhelni azon érintett intézetekre, amelyek ezen „kártételeket elkövették”. Vannak tisztességes pénzintézetek, szükség is van a tevékenységükre. Ugyanakkor látható, hogy Magyarországon következmények nélkül lehetett azokat a visszaéléseket elkövetni, amelyek eredményeképpen százezrek jutottak nagyon nehéz helyzetbe – jegyezte meg a politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik