Belföld

“Már megint itt van….”

Na, nem a szerelem, hanem az újabb nemzeti konzultáció.

Újabb nemzeti konzultáció lesz – jelentette be a Népszabadság internetes oldalán a miniszterelnök sajtófőnöke. Havasi Bertalan „európai összevetésben kiemelkedő sikernek” nevezte, hogy a nemrég lezárult – a gazdaságról szóló – konzultációban csaknem hétszázezer kérdőív érkezett vissza.

A sajtófőnök közlése szerint hamarosan újra nézhetjük a postaládánkat, mert érkezik az újabb kérdéssor, de hogy az miről szól majd, nem árulta el. A honlap írása szerint csak annyit mondott: folyamatosan lesznek még konzultációk, mert “a miniszterelnök és kormányának politikája az emberek megkérdezésén, az együttdöntésen alapul”.

A Népszabadság beszámolója alapján az előző, beérkezett kérdőíveket a Miniszterelnökség Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala adatgazdaként szeptember 18-án kezdi megsemmisíteni. A konzultációra pedig 976 millió forintot különítettek el a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból.   

Ahogy arról beszámoltunk: a Jobbik kivételével a parlamenti ellenzéki pártok korábban felesleges pénzpazarlásnak tartották a konzultációt. Közülük a Demokratikus Koalíció (DK) például egyenesen Nemzeti Inzultációnak nevezte azt.

A DK és az MSZP – a helyi szervezeteik is – tiltakozásul elkezdték gyűjteni a konzultációs leveleket, hogy azokat ledarálva, papírhulladékként eladva, a bevételt jótékonysági célokra fordítsák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik