Belföld

Nem maradnak távfűtés és melegvíz nélkül a fehérváriak

radiátor (fűtés, radiátor, )
radiátor (fűtés, radiátor, )

Székesfehérvár Önkormányzata mindent megtesz a fehérvári távfűtéses lakásban élőkért és jogi garancia is van a folyamatos szolgáltatás biztosítására.

Nincsenek veszélyben a fehérvári fogyasztók, azaz a Fűtőerőmű Kft. ellen indított felszámolási eljárás nem befolyásolja a távfűtés és melegvíz-szolgáltatást a városban – erősítette meg Székesfehérvár Önkormányzata. Mint írják, az eset sajnálatos, ám az elmúlt hónapok történéseinek ismeretében nem ért senkit váratlanul.

A magántulajdonosok irányítása alatt álló Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. működési nehézségei miatt kezdeményezte Székesfehérvár Önkormányzata, hogy a szolgáltatót stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánítsák. A város most köszönetet mond a kormánynak, hogy ezt megtette, hiszen ez a döntés garantálja azt, hogy a felszámolási eljárás idején is folyamatos legyen a fehérvári háztartások ellátása.

A jogszabályok szerint a felszámolási eljárás során állami felszámoló kerül kijelölésre, akinek törvényi kötelezettsége, hogy a felszámolási eljárás lefolytatása alatt is gondoskodjon a hőtermelő berendezések üzemszerű működésének fenntartásáról, valamint a hőtermelést biztosító szakemberek további alkalmazásáról.

Székesfehérvár Önkormányzata számára a legfontosabb a távfűtés és a melegvíz biztosítása. Több mint húszezer lakást szolgál ki a fűtőerőmű, az itt élő fehérvári családoknak természetesen a felszámolási eljárás alatt is zavartalanul biztosított  lesz a távhő- és melegvíz-szolgáltatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik