Belföld
radiátor (radiátor)

Nem maradnak távfűtés és melegvíz nélkül a fehérváriak

Buthy Lilla

2012. 09. 14. 15:00

Székesfehérvár Önkormányzata mindent megtesz a fehérvári távfűtéses lakásban élőkért és jogi garancia is van a folyamatos szolgáltatás biztosítására.

Nincsenek veszélyben a fehérvári fogyasztók, azaz a Fűtőerőmű Kft. ellen indított felszámolási eljárás nem befolyásolja a távfűtés és melegvíz-szolgáltatást a városban – erősítette meg Székesfehérvár Önkormányzata. Mint írják, az eset sajnálatos, ám az elmúlt hónapok történéseinek ismeretében nem ért senkit váratlanul.

A magántulajdonosok irányítása alatt álló Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. működési nehézségei miatt kezdeményezte Székesfehérvár Önkormányzata, hogy a szolgáltatót stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánítsák. A város most köszönetet mond a kormánynak, hogy ezt megtette, hiszen ez a döntés garantálja azt, hogy a felszámolási eljárás idején is folyamatos legyen a fehérvári háztartások ellátása.

A jogszabályok szerint a felszámolási eljárás során állami felszámoló kerül kijelölésre, akinek törvényi kötelezettsége, hogy a felszámolási eljárás lefolytatása alatt is gondoskodjon a hőtermelő berendezések üzemszerű működésének fenntartásáról, valamint a hőtermelést biztosító szakemberek további alkalmazásáról.

Székesfehérvár Önkormányzata számára a legfontosabb a távfűtés és a melegvíz biztosítása. Több mint húszezer lakást szolgál ki a fűtőerőmű, az itt élő fehérvári családoknak természetesen a felszámolási eljárás alatt is zavartalanul biztosított  lesz a távhő- és melegvíz-szolgáltatás.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2012. február 7.
A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér 2B terminálja, ahol „bud:terminal 2b” feliratot helyeztek el. A Budapest Airport megújult arculatának megfelelõ jelzések nemzetközileg is könnyen értelmezhetõek, mert a magyar fõváros repülõterének IATA (International Air Transport Association, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) kódja: BUD. Ez a hárombetûs reptéri kód szerepel a feladott poggyászok címkéjén, a repülõjegyen és a beszállókártyán is.
MTI Fotó: Földi Imre
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.