Belföld

A bíróság a Médiatanácsnak adott igazat

klubrádió (klubrádió, 95.8, frekvencia, )
klubrádió (klubrádió, 95.8, frekvencia, )

A Fővárosi Ítélőtábla szerint a Médiatanács helyesen alkalmazza a Klub-szabályt a rádiós frekvenciapályázatok alaki vizsgálata során – olvasható az NMHH közleményében.

A szabályt az a bírósági ítélet eredményezte, amely a Klubrádió által a Budapest 95,3 MHz-es frekvenciapályázat miatt indított perben született. Eszerint a pályázatoknak – többek között az aláírások tekintetében is – szigorú alaki kritériumoknak kell megfelelniük.

Mint arról korábban írtunk, három budapesti rádiósfrekvencia-pályázat valamennyi pályázatát érvénytelenítette alaki okokból a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa egyik júliusi ülésén, közöttük a Klubrádióét is, amelyet a jelenleg is általuk használt, 95,3 MHz-es frekvenciára adott be a csatorna. A Médiatanács szóvivői irodája szerint mivel egy olyan bírósági ítéletet alapján döntött a testület, amely a Klubrádió keresete nyomán született, a Klubrádió önmagát zárta ki a pályázatból.

A Fővárosi Ítélőtábla most a Médiatanácsnak adott igazat, tehát a rádió pályázata a Klub-szabály alapján alakilag érvénytelen, a bíróság ítélete jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik