Belföld

Kétszázmillióval többet kap a Miniszterelnökség

forint (forint, )
forint (forint, )

Egy kormánypárti módosító indítvány 200 millió forinttal növelné a kancellária bértömegét 2013-ban, amit a kormány is támogat.

Jövőre további kétszázmilliós fizetésemelés várható a Miniszterelnökségben – írja a Blikk egy parlamenti módosítóra hivatkozva.

Nem egy egyszerű intézkedés a Miniszterelnökség személyi juttatásainak emelése, de szükséges – nyilatkozta a lapnak Babák Mihály, a költségvetési bizottság fideszes tagja az általa benyújtott előterjesztésről. A politikus elárulta, hogy a kormány kérte a javaslat beterjesztésére.

A kancellária a most beterjesztett 200 millió forint nélkül is a jövő évi büdzsé egyik fő nyertesének számít, mivel az idei 1,9 milliárdról jövőre 3 milliárd forintra nő a munkatársak személyi juttatásaira és azok járulékaira fordítható összeg a kormány által beterjesztett költségvetési tervezet szerint. Ezt Babák Mihály javaslatára 3,2 milliárd forintra tornáznák fel.

A béremelést a kormányszóvivői iroda is megerősítette a Blikknek. Az iroda korábbi magyarázata szerint a Miniszterelnökség feladat- és hatásköre jelentősen bővül, amely a 2013. évi költségvetésben és így a személyi juttatásokra fordítandó kiadásokban is tükröződik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik