Belföld

A folyópartokat is kaszálják Győrben

A munka során a vízparton és a töltésen kaszálják le a füvet a szakemberek, így a belvárosi folyópartok rendezett képet mutatnak.

A győri Kossuth híd, népszerűbb nevén a Révfalui híd alatti Mosoni-Duna-szakasz horgászati tekintetben a több mint kétezer taggal rendelkező Szigetköz Horgász Egyesület használatában van. A megye legnagyobb horgászegyesületének elnöke, Sinkó Lajos elmondta: a közösség nevében köszöni a Győr-Szol Zrt.-nek a közterületen történt vízparti kaszálást. A beavatkozásnak köszönhetően a horgászszakaszon sokat javultak a sporthorgászat feltételei, és a vízpart is szebb lett.

Hasonló véleményen van Szabó Roxána, aki a minap barátnőjével kereste fel a folyópartot Győrben. Mint máskor, most is iskola után jöttek ki az ápolt vízpartra beszélgetni. Veszprémből érkezett vendégségbe, Győrbe Daróczi Fanni, aki ismerősével töltötte idejét a nyugalmat sugárzó folyóparton. Ahogy mondta: Győr nagyon szép város, és örömteli, hogy a folyók városában figyelnek a partokra. A győrszemerei Sütöri Andrea immár hetedik éve rendszeres látogatója a belvárosi folyópartnak. Számára emlék fűződik a területhez, ezért is látja nagy örömmel, hogy a vízpart tiszta és rendezett.

A belvárosi folyópartok közterületi szakaszait a Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési üzletágának munkatárai évente általában négy alkalommal kaszálják le. A beavatkozás gyakoriságát nagyban befolyásolja az időjárás, hiszen szárazság esetén lassabban, csapadékos időben gyorsabban fejlődik a növedék. Az utóbbi során kaszálni is sűrűbben szükséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik