Belföld

A Fidesz megrendszabályozná az éjjel-nappalikat

A II. kerület polgármestere rálicitált kollégája, Rogán Antal minapi előterjesztésére.

A világörökségi területen lévő, szeszes italt kimérő vendéglátóüzletek mellett az alkoholt árusító boltok éjjeli nyitva tartását is rendőrségi engedélyhez kötné a II. kerület polgármestere – olvasható Láng Zsolt pénteken benyújtott módosító indítványában. A fideszes politikus Rogán Antal javaslatához csatlakozott.

A Fidesz frakcióvezetője, az V. kerület polgármestere múlt pénteken terjesztette a parlament elé azt a törvénymódosító javaslatát, amellyel rendőrségi engedélyhez kötné a világörökségi területen lévő, szeszes italt kimérő vendéglátóüzletek, bárok, night clubok éjfél és reggel hat óra közötti nyitva tartását.

Rogán azt rögzítené, hogy a rendőrségi engedélynek a tevékenység közbiztonságra gyakorolt hatására, valamint a személy- és vagyonbiztonsággal kapcsolatos kérdésekre kell vonatkoznia. Az előterjesztés indokaként a környezetvédelem és a közbiztonság javítását, valamint a városképi környezeti szempontok érvényesítését említette.

A fideszes Manninger Jenő a rendőrség helyett a jegyző engedélyét írná elő az érintett vendéglátóüzletek éjjeli működéséhez, a rendőrség pedig eszerint szakhatóságként venne részt az engedélyezési eljárásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik