Belföld

Új járdát építenek a Nagyváradi utcában

Az utca teljes hosszán, 410 méteren másfél méter széles járdát alakítanak ki térkőből.

A munkaterület átadása egy hete megtörtént, a munkálatokkal várhatóan október 15-re végeznek a Városgondnokság szakemberei – hangzott el azon a helyszíni sajtótájékoztatón, amelyet a terület képviselője, Brájer Éva tartott.

-Maroshegyen az elmúlt években tapasztalható dinamikus fejlődés a gazdasági válság hatására megtorpant, ám a városrész fejlesztésének, szépítésének tervezése folyamatos. A Nagyváradi utca munkálatai már nem tűrtek halasztást, hiszen ez Maroshegy egyik „gyűjtő” utcája, igen erős gyalogos és autós forgalommal. – mondta Brájer Éva. Az önkormányzati képviselő hozzátette:Mintegy 8,5 millió forintból építjük meg a járdát az utca teljes szakaszán, felhasználva a városrész rendelkezésére álló teljes idei egyéni keretet.

A Maroshegyen már biztonságosan használhatják a Táncsics Mihály Általános Iskola előtti járdát, de a Balatoni úton, a Rádió úton és a Nagyszebeni utcában is megszépült, illetve megépült a járda az elmúlt években.

A Nagyváradi utcában a munkát végző Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. szakemberei felszedik az eddigi 40×40-es járólapokat, majd öt centiméterrel emelik meg a járdaszintet. A gyalogosút szélessége 1,5 méter lesz, így egészen a házak kerítéséig tart. Az út kialakítása során felmerülő változásokról a lakókat levélben tájékoztatta a terület képviselője, aki a munkálatok idejére türelmet kért az utcában élőktől, valamint a közlekedő autósoktól és gyalogosoktól is.

A munkaterület átadása szeptember első hetében megtörtént és a gyalogosok október 15-e után már az új, térköves járdát használva, biztonságosan közlekedhetnek a Nagyváradi utcában, Maroshegyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik