Belföld

Segélykoncert egy beteg kisfiúért

ezer forint (ezer forint)
ezer forint (ezer forint)

Szerda délután sajtótájékoztatón ismertették egy kétéves, beteg kisfiú, Krencz Márkus megsegítésére szerveződő jótékonysági koncert programját.

Izsay Donát, a PUCOK Underground Club vezetője elmondta, hogy az egyik rendezvényük során kereste meg egy barátja azzal, hogy van az ismeretségében egy család, és ők nagyon nehéz helyzetben vannak. Van egy beteg kisfiúk, és rengeteg pénzbe kerül a gyógyíttatása és a fejlesztése. „A felkérés úgy szólt, hogy tudnánk-e műanyag kupakokat gyűjteni? Rájöttünk, hogy mi ennél sokkal többet is tehetnénk. Ezért döntöttünk a segélykoncert mellett. Felvettük a kapcsolatot az Akkezdet Phiaival, a rendkívül tehetséges és híres hiphop zenekarral. Ők örömmel támogatták a kezdeményezésünket.”

Ónodi Károly Balázs, az Avantgard Művészeti Demonstráció vezetője a Fehérvár 24-nek elmondta: összefogásra van szükség, hiszen egy beteg kisfiúról van szó. Az egyesület egy kiállítással járul hozzá ehhez a programhoz, a kiállított tárgyak eladásából tudnak majd segítséget nyújtani a családnak. Az egyesületből az emberek nem, mint alkotók és nem, mint festőművészek vesznek részt, hanem mint szülők, húsvér, családos emberek, akik segíteni akarnak.

Nyikos Karolinát, a gyermek édesanyját kérdeztük, Márkusról:

Mi Márkus betegsége?

-A kisfiú betegsége spasztikus tetraplégia, avagy izombénulás, továbbá a törzsi hipotónia, ami az izomtónus gyengeséget jelenti. Emiatt a gyenge hátizomzatát kell erősíteni Márkusnak. A kisfejűség miatt pedig fokozott gyógypedagógiai foglalkozásra van szüksége, hogy fejlődjön és majd meg tudjon tanulni beszélni.

Milyen kezelésekre van szüksége a kisfiúnak?

-Dévény tornára hordjuk, ez egy gyógytornának a mellékága, ahol izmokat stimulálnak. Ez az izmait nyújtja, hogy egyáltalán fogni tudjon vagy lábra tudjon állni. Heti kétszer visszük kisfiúnkat foglalkozásokra, ahol 3500 forintba kerül egy 50 perces torna, ezt a TB egyáltalán nem támogatja. Bármilyen segítséget őszinte örömmel és hálával fogadunk.

Aki csak teheti, menjen el a PUCOK Underground Clubba szeptember 21-én este és segítsen azzal, hogy egy jót bulizik. A belépő (itt most támogatás) 1000 forint. Az Akkezdet Phiai után egész estés DORKA Party, Másszemszög, Andi, Dilek + Baron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik