Belföld

Nemzetközi sebészkongresszus Szegeden

A ma kezdődött háromnapos találkozó főleg a rák gyógyítására fókuszál.

„Ez a találkozó a magyar sebésztársadalom legnagyobb, kétévente megrendezett tudományos ülése” – jelentette ki a Magyar Sebész Társaság Szegeden rendezett 61. kongresszusának elnöke, a szegedi Lázár György sebészprofesszor. A szombatig zajló tudományos ülést a Szegedi Tudományegyetem Sebészeti Klinikája rendezte. Az idei esemény rangját emeli, hogy most van az 50. évfordulója az első magyarországi, illetve szegedi vesetranszplantációnak.

A szegedi kongresszus a Magyar Sebész Társaság és egyben az IASGO (International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists) nemzetközi továbbképző tanfolyama is, melynek fő témája a vastag- és végbélrák, illetve a májban lévő áttét diagnosztikája és komplex kezelése.

Emellettt a három nap alatt a résztvevők előadásokat hallhatnak majd a sebészet gyakorlatilag valamennyi szakterületéről, bemutatják az új diagnosztikus és terápiás eljárásokat, és megvitatják a legnagyobb érdeklődést kiváltó aktuális szakmai kérdéseket. A szegedi kongresszusra számos országból érkeztek nemzetközi szaktekintélyek, például Németországból, Ausztriából, Olaszországból, Spanyolországból, Csehországból, Romániából és Szerbiából. A szegedi kongresszusra csaknem hétszáz magyar tudós regisztrált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik