Belföld

Megsértette az MSZP jó hírnevét a Fidesz-KDNP pécsi frakcióvezetője

bíróság (bíróság, ítélet)
bíróság (bíróság, ítélet)

Hoppál Péter "lényeges adatok és tények elhagyásával a valós tényeket hamis színben feltüntetve" állította, hogy több mint hárommilliárd forinttal jutalmazták meg magukat a szocialista városvezetők.

A Szekszárdi Törvényszék nem jogerős ítélete szerint megsértette az MSZP jó hírnevét a pécsi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője, amikor azt állította, hogy a szocialista városvezetők 2002 és 2009 között több mint hárommilliárd forinttal jutalmazták meg magukat – tájékoztatta a törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A kedden hozott ítélet szerint Hoppál Péter “lényeges adatok és tények elhagyásával a valós tényeket hamis színben feltüntetve” állította 2011. szeptember 27-ei közleményében, hogy több mint hárommilliárd forinttal jutalmazták meg magukat a szocialista városvezetők.

A törvényszék ítélete szerint “a valós tény az, hogy 2002 és 2009 között a szocialista polgármester a szocialista városvezetők javára 22 millió 187 ezer 169 forint jutalmazásról döntött” – tette hozzá a szóvivő.

A törvényszék – amelyet elfogultság miatt a Pécsi Ítélőtábla jelölt ki a per tárgyalására – kötelezte Hoppál Pétert a jogsértés abbahagyására és arra, hogy az mti.hu honlapon 15 napon belül ismertesse az ítélet rá vonatkozó rendelkezéseit, valamint fejezze ki sajnálkozását a jogsértések miatt.

A perben a másodrendű alperes Páva Zsolttal, Pécs fideszes polgármesterével szemben benyújtott keresetet a törvényszék elutasította.

A bíróság kötelezte Hoppál Pétert 80 ezer forint perköltség megfizetésére az MSZP javára, míg a felperes szocialista pártnak Páva Zsolt javára kell 50 ezer forint perköltséget megfizetnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik