Belföld

Hidegfront: Győrben 10, Nyíregyházán 28 fok van

Csütörtök reggel helyenként csupán 8-9 fokot mértek a hőmérők a Kisalföldön. Az eső nyugatról folyamatosan tolódik át a keleti orsuágrészre is. Vasárnapra azonban már visszatér a kellemes őszi idő.

A meteorológus tájékoztatása szerint csütörtökön “kettősség” jellemzi az ország időjárását, mert nyugaton csapadékos, hűvös, keleten pedig száraz, napos idő lesz. Mindez remekül megfigyelhető az Időkép által készített meteorológiai térképen. A hidegfront nyugat felől tört be hazánkba szerdán az esti órákban, csütörtökön pedig tolódik folyamatosan a keleti országrészre. Délelőtt 11 órára Gyöngyös-Kecskemét-Kelebia vonalig húzódott az esősáv.

A hőmérsékleti különbségek is szembetűnők: Sopronban például 8, Karcagon pedig 19 fok az átlagos hőmérséklet. Pénteken a nyugati részeken 15-20, keleten 20-28 fok várható. Szombaton azonban már országszerte átlagosan 17-25, vasárnap pedig 20-24 fok is lehet.

Az előrejelzések szerint a Tiszántúlon még csütörtökön is kellemes, nyárias hőmérséklet uralkodik, nagyjából 25-28 foknak örvendhetnek az itt élők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik