Belföld

A zsíros állásokat megtartják a távozó jobbikosok

Szegedi-Csanad(3)(960x640)(1).jpg (Szegedi Csanád)
Szegedi-Csanad(3)(960x640)(1).jpg (Szegedi Csanád)

Bár a pártból zsidó felmenőik miatt kiléptek Szegediék, de jól fizető munkájukhoz ragaszkodtak: Csanád marad EP-képviselő, Márton pedig pénzügyi bizottsági vezető - írja a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó cikkek

Immár biztos, hogy a Jobbikból távozó Szegedi Csanád a párt kérése ellenére sem mond le európai parlamenti mandátumáról. A politikus korábban arra hivatkozott, hogy egyelőre nem is tud megválni a képviselőségtől, hiszen az EP-ben nyári szünet van, szerdán a Magyar Nemzet kérdésére kijelentette, megtartja tisztségét. A lap emlékeztet rá, hogy ez havi nettó 6200 eurós alapilletményt és mellé 21 ezer eurós pénzügyi keret is jelent.

Szegedi Csanád testvére, a Jobbikból az ügy miatt ugyancsak kilépő Szegedi Márton is befolyásos pozícióban maradt. Ő a miskolci önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke, immár független képviselőként.

Az ügy előzménye volt, hogy Novák Előd, a Jobbik országos alelnöke Facebook-bejegyzésében lemondásra szólította fel Szegedi Csanádot, amiért korábbi állításával ellentétben feltehetően már régebben is tudott zsidó származásáról. Szegedi Csanád még június végén – miután több jobboldali hírportál is erre tett utalásokat – elismerte: anyai ágon zsidó felmenői is vannak. A barikad.hu-nak adott interjújában akkor úgy fogalmazott, egészen 2011 decemberéig nem tudott zsidó felmenőiről. Szegedi Csanád végül lemondott a jobbikos tisztségeiről, beiratkozott a Zsidó Tudományok Szabadegyetemére. Viszont EP-képviselői tisztségét megtartja. Ez utóbbiból egyébként korábban Novák Előd is profitált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik