Belföld

Fegyveres miatt ürítették ki az egyetemet

A Terrorelhárító Központ kommandósai vonultak a BME vegyészmérnöki karához. A diákok szerint valakinél fegyver van az épületben.

Az MTI tudósítója a helyszínen látta, hogy az épületből kiterelték a diákokat és a tanárokat. A rendőrség a Budafoki utat a Szent Gellért tér közelében lezárta, az egyetem kapuját kommandósok őrizték.

Az épület udvarán a Terrorelhárítási Központ több, fekete csuklyát viselő kommandósa állt. A helyszínre mentőautók is érkeztek.
Bényi Mónika, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy bejelentésre érkeztek a rendőrök az egyetemhez, mert egy férfi bement az egyik előadóba, és egy fegyvert tett az asztalra.

Lóránt Bálint egyetemi hallgató az MTI-nek azt mondta: nem valódi fegyvert, hanem egy játékpisztolyt vett elő az egyik hallgató a vegyészmérnöki és biomérnöki kar egyik előadótermében.

Hozzátette: a teremben nagyjából százan voltak. Más diákok szerint a teremben pánik tört ki, a hallgatók kirohantak onnan, és értesítették a rendőrséget. Többen látták, amikor rendőrök autóval elvittek egy fiatalt a a helyszínről.

Korábban:

A Hír24 információi szerint az egyik diáknál fegyver van. Az első hírek szerint a fiatal használta a fegyverét, az újabbak szerint azonban nem lőtt, csak elővette a pisztolyt.

A helyszínre riasztották a Terrorelhárítási Központ kommandósait, mintegy 30-40 egyenruhás érkezett. A Budafoki út sarkán álló “CH” épületet kiürítették, a szomszédos épületek tetején mesterlövészek vannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik