Belföld

Délutántól zivatar és eső, csütörtökön 10 fok várható

eső (eső)
eső (eső)

Nyugat felől érkezik az a hidegfront, melynek hatására közel 20 fokot csökken a nappali hőmérséklet és jelentős mennyiségű csapadék is érkezik.

Szárazföldünk nagy részén anticiklon határozza meg az időjárást, ezért nagy területen kevés a felhő, sokat süt a nap. Ugyanakkor az Urál előterében és Izland térségében egy-egy ciklon örvénylik, amelynek frontjai mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső. A hőmérséklet csúcsértéke az északi tájakon 10, 18 fok között változik. Ezzel szemben a kontinens déli és középső részén egyelőre nyáriasan meleg az idő, a hőmérséklet a délutáni órákra 25, 33 fok közé emelkedik. Szerda estig az izlandi ciklon markáns hidegfrontja eléri a Kárpát-medencét, de előtte még nyáriasan meleg időre számíthatunk.

Szerdán a Dunántúlon már csupán néhány órás napsütésre számíthatunk, majd délutántól ott beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A Dunától keletre még fátyolfelhős, napos idő valószínű. A déli szél napközben időnként megélénkül, majd szerdán késő délutántól a Dunántúlon északnyugatira fordul, és többfelé viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8, 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 27, 32 fok között várható, de északnyugaton ennél hűvösebb idő valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik