Belföld

Bombabiztos brit üzlet?

Gyümölcsöző gazdasági kapcsolatokat lát a két ország együttműködésében Jonathan Knott, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete. A politikus ezt szerdai, győri látogatása során mondta, a kamara székházában.

Jonathan Knott szeptember 12-én, szerda délelőtt látogatott városunkba, elsőként a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarába. A politikus tájékoztatót hallgatott meg a megye gazdaságáról és konzultációt folytatott az intézmény vezetőségével is. Ezt követően cégvezetőknek tartott előadást, ahol elmondta, hogy mind befektetési, mind kooperációs lehetőségeket is lát a két ország együttműködésében, de a tapasztalatok arról árulkodnak, hogy az üzletemberek még nem igazán ismerik egymást.

Dinnyés Előd hozzátette, hogy a vállalkozások pályázhatnak külföldi tapasztalatcseréken való részvételre, a 2012-ben meghirdetett kamarai gazdaságfejlesztési projekt keretein belül. A kamara titkára arra kérte a nagykövetet, hogy juttassanak el minden információt gazdasági eseményekről, lehetőségekről, olyan ügyekben, ahol a magyar vállalkozások részvételét hasznosnak ítélik. Természetesen a kamara segíteni fogja a kapcsolatok kiépítését, bővítését. Jonathan Knott megígérte, hogy minden olyan szakvásárról, találkozóról, kooperációs eseményről tájékoztatást adnak majd, amelyen brit üzletemberek is képviseltetik magukat. Így lehetővé válik, hogy akár egy bécsi, vagy más országbeli gazdasági eseményen is erősíthessék a brit-magyar üzleti kapcsolatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik