tek
Belföld

A TEK rászólt az újságírókra

tek (tek, bme, akciócsoport)
tek (tek, bme, akciócsoport)

A Terrorelhárítási Központ közleménye szerint a szerdai, a Műszaki Egyetemen történt eset kapcsán nem volt mérlegelési joguk és megfelelően jártak el. A történteket kifigurázni viszont felelőtlenség.

A Terrorelhárítási Központ közleményében határozottan visszautasítja “a szenzációhajhászó újságírásnak azt a formáját, amely a Műegyetemen ma történtek után terjedt el egyes sajtóorgánumokban”. “Tréfásnak, viccesnek beállítani a történteket több mint felelőtlenség” – áll a közleményben.

A központ szerint ha a TEK riasztást kap, hogy egy diák furcsa öltözékben, fegyvernek látszó eszközzel megy be egy tanterembe, azt a lehető legkomolyabban veszi és minden olyan eshetőségre felkészülve vonul ki a helyszínre, amelyre a műveleti egységek kiképzést kaptak.

“A Terrorelhárítási Központ bízik minden szülő józan ítélőképességében, akik azzal a meggyőződéssel engedik gyermekeiket iskolába, hogy ott biztonságban vannak és nem éri őket bántódás. A TEK minden bejelentést komolyan vesz, nincs lehetősége és ideje mérlegelni olyan esetekben, amikor emberéletek lehetnek veszélyben. A TEK filozófiája, egyben létrehozásának oka a magyar emberek védelme, ezért minden erejével azon dolgozik, hogy ne fordulhassanak elő olyan tragédiák, amelyekről nap mint nap tudósít a magyar média is” – írják.

“A Terrorelhárítási Központ – mint a magyar emberek biztonságáért felelősséget vállaló szervezet – mindemellett természetesnek tekinti a sajtó kiemelt figyelmét, és kiállja a nyilvánosság kontrollját”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik