Belföld

Hagyó mindent tagadott

hagyó miklós (hagyó miklós)
hagyó miklós (hagyó miklós)

Budapest egykori főpolgármester-helyettese kedd délután folytatta vallomását, amelyben sorra tagadta a vádirat rá vonatkozó állításait az ellene és 14 társa ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó büntetőperben.

Hagyó Miklós állítja, nem hozott létre bűnszervezetet, mindig a törvényes úton járt el. Ha bármilyen szabálytalanságot észleltem, azonnal megtettem a szükséges lépéseket – hangsúlyozta. Elmondása szerint nem volt komoly politikai szerepe, mert sem az MSZP 40-50 tagú budapesti párttanácsának, sem a fővárosi elnökségének nem volt tagja.

Hagyó életszerűtlennek és kivitelezhetetlennek nevezte, hogy főpolgármester-helyettessé választása után azonnal bűnszervezetet hozott volna létre. A vádlott szerint a vádirat azon megállapítása sem felel meg a valóságnak, hogy a BKV-t “kifizetőhelynek” tekintette.

A volt főpolgármester-helyettes szerint a vádirat több állítása teljesen megalapozatlan és számára érthetetlen.

A vádiratban szereplő első vádponttal kapcsolatos vallomások felolvasása után befejeződött a keddi tárgyalás. Csütörtökön a második és a többi vádponttal kapcsolatos vallomását olvassa fel Hagyó Miklós.

Hagyó Miklós elsőrendű vádlottat folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy hátrányt okozó hűtlen kezeléssel felbujtóként, továbbá kétrendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel és hivatalos személy által elkövetett zsarolással vádolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik