Belföld

Várják a jelentkezőket a kormányablak ügyintéző képzésre

kormányablak (kormányablak, )
kormányablak (kormányablak, )

Szeptember 15-éig meghosszabbították a jelentkezési határidőt, így még mindig él a lehetőség minden közszolgálatban dolgozó számára, hogy részt vegyen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megyeszékhelyeken ősszel induló képzésén.

A résztvevők és sikeresen vizsgázók a 2013 végére megnyíló Kormányablakokban dolgozhatnak, ahol közel 2500 ügyet lehet majd egy helyszínen intézni.

A megnövekedett feladat elvégzéséhez az ügyeket jól ismerő, képzett és az ügyfelekkel készséges munkatársakra van szükség. A jelentkezésnél előny, de nem feltétel az eddigi ügyfélszolgálati munka és a nyelvvizsga, de az ügyfelekhez, az ügyfélszolgálati munkához való hozzáállást is hangsúlyosan mérik.   A munkakör betöltéséhez szükséges jelentkezési felhívás a kormany.hu-n és a Hivatalos Értesítőben is olvasható. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium www.kabkarrier.kormany.hu címen külön honlapot indított, ahol a továbbképzéshez kapcsolódó minden szükséges információ megtalálható.

A jelentkezéshez szükséges pályázati űrlap is ezen a honlapon érhető el. A képzésre elektronikusan lehet jelentkezni.   A Kormány célja az egyablakos ügyintézés biztosítása az ügyfelek számára. Ez azt jelenti, hogy az állampolgárok lehetőleg egyetlen helyen, a – 2013 végéig kialakítandó – Kormányablakoknál tudják majd hatósági ügyeiket intézni.

Ehhez vezető fontos lépés, hogy 2013. január 1-jével felállnak a járási hivatalok, a jelenleg működő okmányirodák Kormányablakokká alakulnak át. A jövő év végére a jelenlegi 29 Kormányablak helyett már kb. 300 Kormányablak működik majd az országban, ahol hétfőtől-péntekig reggel 8-tól este 8-ig várják az ügyfeleket. A képzés költségeit Európai Uniós forrás biztosítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik