Belföld

Legszebb öröm: a söröm!

10 ország 100 habzó italkülönlegességét kóstolhatják meg az érdeklődők szeptember 14–16. között az I. Győri Sörnapokon. A vigasság sör-nagykövete Nagy Balázs lesz.

Ha már van bor-, pálinka- és fröccsfesztivál, akkor miért ne lehetne a sörnek is egy önálló parádéja – erre gondoltak a szervezők, amikor úgy döntöttek, hogy 2012-ben megrendezik az I. Győri Sörnapokat a kisalföldi megyeszékhelyen. A rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóját hétfőn délután tartották a Széchenyi téren, ahol igazi bajor zenészek adtak egy kis ízelítőt a várható hangulatról.

Ferenc Károly főszervező elmondta, hogy minőségi sörök vonulnak majd fel a belvárosban az előttünk álló hétvégén: 10 ország 100 italkülönlegességét kóstolhatják meg a sörbarátok. A seritalokon túl a horvát, a bajor és a magyar konyha is képviselteti magát, így mindenképpen egy igazi gasztrokalandban lesz részük a barokk térre látogatóknak. A programok már csütörtökön, az úgynevezett besöröző nappal elstartolnak, kezdésként rögtön egy versenyen bizonyíthatnak a bátrabbak: a sör hangja elődöntőjén az sem számít, ha néhány hamis hang becsúszik. A karaokepárbaj döntőjére vasárnap kerül sor, a fődíj pedig egy zalacsányi wellness-hétvége lesz. Természetesen nem maradhat el a sörivóverseny sem, egyéni és csoportos eszem-iszomra is benevezhetnek a sermesterek.

És hogy a Győri Nemzeti Színház művésze hogyan kapcsolódik a rendezvényhez? A válasz egyszerű: Nagy Balázs lesz a fesztivál sör-nagykövete. „Nagy örömmel vállaltam a felkérést, magam is szívesen fogyasztom a sört, persze csak mértékkel. Remélem, ez a fesztivál is elnyeri a győriek tetszését, és minden évben sörben úszhat majd a város” – mondta Balázs, aki azt is elárulta, hogy a négy nap során aktív feladata is lesz, hiszen a sörivás fázisait vázoló improvizációs játékot mutatnak majd be a teátrum színészeivel.

A részletes programokat ide kattintva megtekintheti!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik