Belföld

Csak sátor, folyadék, vitamin

A párt szegedi szervezete már csatlakozott a Demokratikus Koalíció éhségsztrájkjához, amely tegnap este megkezdődött a Parlament előtt.

Vasárnap este kilenc órakor Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke, Molnár Csaba ügyvezető alelnökkel, Niedermüller Péter alelnökkel és Kolber Istvánnal, a párt országgyűlési képviselőjével megkezdte egyhetes éhségsztrájkát a Parlament előtt -értesítette a Szeged24-et a párt szegedi szervezetének válaszókerületi koordinátora.

A sztrájkolók az egy hét alatt sátorban laknak a Kossuth téren, csak folyadékot és vitamint vesznek magukhoz, állapotukat orvos felügyeli. A demonstrációt szombaton délután a Batthyány örökmécsesnél nagygyűlés zárja – számolt be a szegedi koordinátor.

Orosz Gábor elmondta: a Demokratikus Koalíció Szeged már csatlakozott a budapesti akcióhoz. A szegedi szervezet tagjai szerdán, szolidaritást vállalva, egész nap párttársaikkal sztrájkolnak a Parlament előtt.

Niedermüller Péter és Orosz Gábor Szegeden
Emellett aktivistáik egész héten jelen lesznek Szeged utcáin: szórólapot és matricát osztanak, arra kérve ” minden demokratikusan gondolkodó és érző embert, hogy minden alkotmányos eszközzel tiltakozzanak a kormány újabb, a demokráciát romboló terve ellen”.

A Demokratikus Koalíció az éhségsztrájkkal a kormány előzetes választási felitrakozási terve ellen tiltakozik, mert szerintük a regisztráció alkotmányellenes és sérti az állampolgárok szabad választáshoz fűződő jogait

Ajánlott videó

Olvasói sztorik