Belföld

Gyurcsány éhségsztrájkol a Parlament előtt

gyurcsány ferenc éhségsztrájkol (gyurcsány ferenc, dobrev klára, molnár csaba, éhségsztrájk)
gyurcsány ferenc éhségsztrájkol (gyurcsány ferenc, dobrev klára, molnár csaba, éhségsztrájk)

Az előzetes választási regisztráció bevezetése ellen tiltakozik három párttársával együtt a Kossuth téren. Szerinte a drámai helyzet drámai reakciót kíván. "Amit csinálunk, az nem játék. Aki kételkedik, az jöjjön, és csinálja velünk együtt!" - mondta az exkormányfő a Hír24-nek.

A Demokratikus Koalíció elnöke a Hír24 információi szerint a Kossuth téren bejelentette, figyelemfelkeltő akciója egy hétig tart. A kezdeményezés okai között szerepel a kormány által bevezetni tervezett előzetes regisztráció, mely a választási részvétel előfeltétele lenne.


Molnár Csaba és Gyurcsány Ferenc érkezik a Kossuth térre. A képre kattintva galéria nyílik!
Fotó: Kummer János

Gyurcsány Ferenc mellett Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke, Nidermüller Péter alelnök, valamint Kolber István is részt vesz az éhségsztrájkban, amelyet szeptember 9-én vasárnap este 9-kor kezdtek meg.

Helyszíni tudósítónk szerint a DK elnöke feleségével és a többi sztrájkolóval érkezett a helyszínre, ahol körülbelül 200 szimpatizáns várta őket. A Parlament előtt négy sátor áll, kettő hálóként, kettő pedig közösségi térként szolgál majd az egyhetes demonstráció során. A pártelnök elmondta, az egyhetes éhségsztrájk során csak teát és vitamint fognak fogyasztani.

 

Beszélgettek, aludtak, teáztak

“Rövid éjszaka volt. Éjjel egy körül mentünk el aludni, ötkor meg már újra beszélgettünk a mellettünk éjszakázó – ránk vigyázó – támogatókkal. Valakik meleg teát hoztak, ez volt a reggelink.” – ezt írta Facebook-os bejegyzésében az akció első óráiról, egyben első éjszakájáról az exminiszterelnök.

“Négy középkorú férfi összeköltözik egy sátorba a belváros közepén – ez nem hangzik túl izgalmasan. Talán nem kellene ekkora ügyet csinálni egy egyhetes tisztítókúrából” – reagált Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a DK-elnök és három társa akciójára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik