Belföld

Pálinkafesztivál: csak meg ne ártson

pálinkafesztivál (pálinkafesztivál)
pálinkafesztivál (pálinkafesztivál)

Bőségesen fogytak a különböző gyümölcspárlatok az ötödik alkalommal megrendezett Magyar Hagyományok Fesztiválján, ami egyúttal az V. Pálinkafesztivál anyarendezvénye is egyben.

Péntek délelőtt már sejteni lehetett, hogy egy újabb fesztivál van előkészületben a Széchenyi téren, hiszen a bornapokon már jól ismert standok ismét felsorakoztak a belváros szívében. A színpad is felállt és a székek is megérkeztek a helyszínre, és az a több mint 5500 pohár is, melyből aztán ezen a hétvégén jóízűen fogyaszthatják a győriek a minőségi nedűket.

Nem kellett sokat várni a programokra, hiszen délután 5 órakor Rózsavölgyi László, a kulturális bizottság elnöke hivatalosan is megnyitotta az V. Magyar Hagyományok Fesztiválját és kísérőrendezvényét a Pálinkafesztivált. Az alaphangulatról a Győri Filharmonikus Zenekar gondoskodott, az együttes lépett fel ugyanis elsőként a barokk téren, karmesterükkel, Szabó Ferenccel.

Majd következtek a népzene elkötelezett, fiatal képviselői, a Buda Folk Band, akik ezúttal sem bíztak semmit a véletlenre, igazi magyar nótákkal, és saját szerzeményekkel szórakoztatták a közönséget.

De nem is lenne igazi egy tradicionális kavalkád, ha hagyományőrzők nem képviselnék magukat, így a fesztiválra meghívást kapott a Sebő-együttes és névadójuk, Sebő Ferenc is. „A híresztelésekkel ellentétben egyre több fiatal kapcsolódik be a népzenei életbe, és ez nagyon örömteli nekünk, zenészeknek. Van utánpótlás, nincs mitől félnünk, és ami a legjobb az egészben, hogy nagyon magasra teszi az ifjúság a mércét, így mindig színvonalas produkciók születnek” – mondta portálunknak Sebő Ferenc.

A fesztivál első napjának zárásaként a Buda Folk Band csábította a győrieket egy kis táncházi mulatságba, de ezúttal már Kiscsipással kiegészülve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik