Belföld

Ismét bepróbálkoztak az embercsempészek

Huszonegy határsértőt és három embercsempészt fogtak el szombatra virradóra a rendőrök Csongrád megyében.

Péntek este a járőrök egy személygépkocsit próbáltak ellenőrizni Mórahalom közelében a Kissori úton, a sofőr azonban nem állt meg a jelzésükre – mondta el a Szeged24-nek Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Amikor végül sikerült feltartóztatni, kiderült, hogy a 28 éves szerb állampolgárság sofőrön kívül még öten utaztak benne – köztük egy gyerek -, valamennyien koszovói állampolgárok. A rendőrök az embercsempészt őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását, a határsértőket pedig várhatóan kitoloncolják Szerbiába.

Szombat hajnalban Mórahalmon két osztrák rendszámú autóra figyeltek fel a rendőrök. A kocsiknál két szerb és négy koszovói állampolgárt igazoltattak, majd a környéken még négy koszovóira bukkantak. Kiderült, hogy a két szerbiai sofőr feladata az lett volna, hogy a nyolc illegális migránst eljuttassa Nyugat-Európába. Az embercsempészeket őrizetbe vették.
A 43-as út közelében a nagylaki járőrök nyolc marokkói állampolgárt fogtak el az éjjel. A határsértők néhány perccel korábban a zöldhatáron keresztül jutottak magyar területre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik