Belföld

Zorbával kezd a balett

Queen után Zorba. A Győri Balett az idei évadban is izgalmas kikapcsolódást ígér, vagyis méltó lesz nevéhez, hiszen a tavalyi szezon óta már Győri Nemzeti Balettként működik a sikercsapat.

34. évadnyitó társulati ülését tartotta a Győr Nemzeti Balett. Az efajta találkozó mindig a célkitűzéseket hangsúlyozza, vagyis, hogy mit álmodott meg az együttes az előttük álló évadra. A 2012/13-as szezonban sem fognak unatkozni a táncszerető nézők, hiszen október 13-án Mikis Theodorakis zenéje nyomán, a Zorba, a görög című előadással indít a társulat. „A képi és zenei világa, a technika is nagyon modern, XXI. századi lesz, az biztos, hogy tele lesz meglepetésekkel. Annyit ígérhetek, hogy egy elgondolkodtató darabot mutatunk be, utánozhatatlan élménnyel. Annak nagyon örülök, hogy a koreográfus szerepét ifj. Harangozó Gyula vállalta, aki a nemzetközi táncéletben is elismert tehetség, és aki nem mellesleg nagyon szeret az együttesünkkel dolgozni” – mondta a Győr24-nek Kiss János, a Győri Nemzeti Balett igazgatója.

A direktor hozzátette, rengeteg hazai és külföldi meghívásnak tesznek majd eleget, az országon átsöpör a Forgószél, a képzelet csodája című mű, de ott lesznek a fő szponzor, az Audi, novemberi ingolstadti ünnepén is. A négykarikás márka ugyanis 50 éve elkötelezett támogatója a kultúrának, ennek tiszteletére hívták meg partnereiket egy gálára. Így kaptak meghívást városunk táncos büszkeségei is, és így léphetnek fel világsztárokkal Németországban, a rendező pedig nem más, mint maga Christina Wagner lesz.

Kiss János azt is elárulta portálunknak, hogy Kodály emlékére is készülnek egy egyedi produkcióval, melyet Veleki László koreografál, Novák Ferenc „Tata” társalkotóval.

A már jól ismert táncosok mellett 3 ifjú tehetséggel is gazdagodott a balett, hiszen Győrbe igazolt Berzéki Melinda, Szalai Emese és Kádár Kada is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik