Belföld

Hétfőn 5:30-kor nyit az uszoda

Nagy Zoltán
Nagy Zoltán

2012. 09. 07. 11:36

Sajtóbejáráson tudatták, hogy a nyári felújítások hétfőre befejeződnek, s a nagyközönség birtokba veheti a Csitáry Emil Uszodát.

Augusztus 30-i cikkünket követően jól szervezett munkálatokkal folytatódott a székesfehérvári uszoda felújítása, aminek következtében sikerült a korrigált nyitási időpontot tartania a Városgondnokságnak.

Ilyen jellegű és mértékű felújítása még nem volt a fehérvári uszodának – mondta a felújításokat felügyelő városgondnok. Bozai István felhívta a figyelmet: megtörtént a zuhany- és vécéblokkok teljes cseréje, illetve a női blokk javítását a hétvégén fejezik be. A vandálok ellen is biztosított zuhanyzófülkéket szenzoros érintőkkel látták el, amely állandó hőmérsékletű vizet biztosít, a beállításoknak megfelelően fél percen keresztül. Ezzel nemcsak a rongálók ellen tudnak védekezni, de a higiénián túl a takarékosság is szerepet játszhat.

A negyvenmillió forintos uszodafelújításban elsősorban az említett vizesblokkok szerepelnek, de ebből az összegből oldották meg a nagymedence mozgatható elválasztó falának műanyagburkolat-cseréjét, valamint az elavult pénztárgépek cseréjét is. A felújítás költségeit az uszoda üzemeltetésének gazdaságosabb technikájával teremtették elő, így idén először nem kellett erre külön összeget szánnia a fehérvári önkormányzatnak.

Ma reggelre gyorsított eljárással megadta az információt az ÁNTSZ, amely alapján a fehérvári uszoda és strand négy medencéjének vízminősége megfelelő, így az uszoda hétfői nyitásának nincs akadálya.

Mint megtudtuk, a felújított blokkok csempéit és a világítótesteket a városgondnokság belsőépítészei válogatták ki, és az elhelyezésüket is ők tervezték meg.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.