Belföld

Hétfőn 5:30-kor nyit az uszoda

Nagy Zoltán

2012. 09. 07. 11:36

Sajtóbejáráson tudatták, hogy a nyári felújítások hétfőre befejeződnek, s a nagyközönség birtokba veheti a Csitáry Emil Uszodát.

Augusztus 30-i cikkünket követően jól szervezett munkálatokkal folytatódott a székesfehérvári uszoda felújítása, aminek következtében sikerült a korrigált nyitási időpontot tartania a Városgondnokságnak.

Ilyen jellegű és mértékű felújítása még nem volt a fehérvári uszodának – mondta a felújításokat felügyelő városgondnok. Bozai István felhívta a figyelmet: megtörtént a zuhany- és vécéblokkok teljes cseréje, illetve a női blokk javítását a hétvégén fejezik be. A vandálok ellen is biztosított zuhanyzófülkéket szenzoros érintőkkel látták el, amely állandó hőmérsékletű vizet biztosít, a beállításoknak megfelelően fél percen keresztül. Ezzel nemcsak a rongálók ellen tudnak védekezni, de a higiénián túl a takarékosság is szerepet játszhat.

A negyvenmillió forintos uszodafelújításban elsősorban az említett vizesblokkok szerepelnek, de ebből az összegből oldották meg a nagymedence mozgatható elválasztó falának műanyagburkolat-cseréjét, valamint az elavult pénztárgépek cseréjét is. A felújítás költségeit az uszoda üzemeltetésének gazdaságosabb technikájával teremtették elő, így idén először nem kellett erre külön összeget szánnia a fehérvári önkormányzatnak.

Ma reggelre gyorsított eljárással megadta az információt az ÁNTSZ, amely alapján a fehérvári uszoda és strand négy medencéjének vízminősége megfelelő, így az uszoda hétfői nyitásának nincs akadálya.

Mint megtudtuk, a felújított blokkok csempéit és a világítótesteket a városgondnokság belsőépítészei válogatták ki, és az elhelyezésüket is ők tervezték meg.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.