Belföld

Új pályán rúghatják a bőrt

35 millió forintból megszépült a Tompa utcában található focipálya. A fejlesztés annak a 100 millió forint értékű beruházássorozatnak a része, melyet az önkormányzat ebben az évben megszavazott a városrésznek.

100 millió. Ennyit költ az önkormányzat 2012-ben Gyárvárosra, ezen belül is a Tompa utcára és annak közvetlen környezetére. A felújítások első kézzel fogható bizonyítéka a napokban elkészült focipálya, mely egykor töredezett aszfalttal várta a kicsiket és a nagyobbakat. Most az úgynevezett rekortán anyagból építették át a játékteret, és a tereprendezés is megtörtént a pálya körül, aminek nemcsak a gyerekek, de a szülők is nagyon örülnek. „A fiam és néhány barátja kezdeményezte, hogy kicsit renoválják a területet. 300 aláírást gyűjtöttek össze a gyárvárosiak körében, és ezt eljuttatták a polgármesterhez. Nagyon örülök, hogy végre egy ilyen rendezett, korszerű helyszínen állhatunk, így a labdarúgás is egészen más élményt nyújt” – mondta Szarvas Péter.

„A pályával természetesen a fejlesztések nem állnak meg. Korábban már lebontottuk a városrész szégyenfoltját, a távhővezetéket, de korosztályhoz mérten tervben van még két játszótér, az állatbarátoknak pedig egy kutyafuttató kialakítása, valamint a korábban toalettként üzemelő házat is szeretnénk véglegesen felszámolni” – ezt már Kalmár Ákos önkormányzati képviselő tette hozzá, a focipálya csütörtöki, hivatalos átadásán.

Gyárváros tehát virágzik, remélhetőleg őszre teljesen új köntösben pompázik majd a szabadidős övezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik