Belföld

Less be a kulisszák mögé!

Csapucha Adrienn

2012. 09. 06. 19:53

Sokan nem is gondolják, mennyi minden rejlik a híres vörös függöny mögött. A Győri Nemzeti Színház idén harmadik alkalommal mutatja meg titkait nézőinek!

Aki volt azért, aki pedig nem volt az azért kíváncsi a legnagyobb vidéki teátrum nyílt napjára, melyet ebben az esztendőben szeptember 13-án rendeznek meg a győri nemzetiben, reggel 9-től, egészen az esti órákig.

Forgács Péter színház (Forgács Péter színház)

A programot csütörtökön sajtótájékoztató keretében ismertette Forgács Péter, a teátrum igazgatója, valamint Kiss János, a Győri Balett direktora. „A hagyományok mentén számos, már bevált és népszerű elemet benne hagytunk a műsorfüzetben, így ezúttal is lesz három turnusban kulisszajárás, melyre biztonsági okok miatt korlátozott számban tudunk csak érdeklődőket fogadni, így előzetes regisztráció mindenképpen szükséges. De lesz dedikálás, GyőrBeUgró, drámajáték Kszel Attilával, újra fellépnek a Plasztikonok, délután pedig szabadtéri musicalkoncerttel várjuk a kultúra kedvelőket, ahol fellép majd többek között Tóth Gabi, Molnár Ágnes és Kiss Tünde is” – mondta Forgács Péter. Az igazgató hozzátette, az idei gálák sorát is a nyílt napon indítják el, mégpedig a „Hétre ma várom a Győri Nemzetinél” című operettmániával. A produkcióra tikettek a jegypénztárban válthatók, de kivetítőn a teátrum előtt is nyomon követhetik a nézők, az ismert operett slágerekből álló, két felvonásos összeállítást.

Az új programelemek között szerepel például Hegedűs Ildikó beavató színháza, valamint a Szinkron show is, ahol akár az önként jelentkezők is kipróbálhatják majd, milyen egy külföldi produkciót magyar nyelvre szinkronizálni. Emellett lesz világító showal fűszerezett színpadtechnikai bemutató, sőt a balettosok tánc-, illetve az Apácák című darab próbáját is megleshetik a kíváncsiskodók. Mindeközben a színház előtti téren egy Graffiti Jammal is kiegészül a kavalkád, itt az ügyes kezű művészek vethetik majd papírra azt, ami egy-egy előadás cím kapcsán elképzelnek fantáziájukban.

Természetesen nem maradhat el idén sem – a szó szerint – művészi pörkölt és fröccs, hiszen a csemegéket maguk a társulat tagjai készítik és kínálják majd a közönségnek.

Forgács Péter színház (Forgács Péter színház)

Nem kívánok mást, csak, hogy legalább annyira jó legyen a hangulat, mint a tavalyi nyílt napon. Nálam a jókedv mindig is fontos szerepet játszott, akkor is amikor rendezek, akkor is amikor játszom, és akkor is, amikor ilyen családias hangulatban fogadhatjuk nézőinket. Ez egyfajta jó értelembe vett csali annak érdekében, hogy elcsábítsuk a nézőket a színházunkba, hogy megismerjenek és szeressenek minket, és nem titkolt cél az sem, hogy folyamatosan visszajáró vendégeink legyenek” – mondta a Győr24-nek Forgács Péter.

Szeptember 13-án tehát mindenkit vár a Győri Nemzeti Színház, tartson velünk, mi biztosan ott leszünk!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.