Belföld

Kerekes kérdés: a csúszás nem befolyásolja a támogatást

Már idén decemberben szerették volna átadni a Győr–Abda között megépülő 3,2 kilométeres kerékpárutat a projektgazdák, de sajnos kisebb hiba csúszott a számításokba. A problémát orvosolták, hamarosan indulhat a beruházás.

Hosszú évek óta igény van egy biztonságos kerékpárút kialakítására a kisalföldi megyeszékhely és Abda között. A két település elképzelése 2012-ben révbe ért, hiszen az önkormányzatok 227 millió forint értékű uniós támogatást kaptak arra, hogy betonba foglalják álmaikat. A 3,2 kilométer hosszú biciklis szakasz a projektkiírás szerint decemberre készült volna el, de nem várt tényezők közbeszóltak. „A földtulajdonosokkal voltak egyezkedések, néhány területet ki kellett sajátítani, ez egy hosszabb eljárás része volt. Illetve van egy áteresz, ami szintén csúszást eredményezett, hiszen ezzel kapcsolatban tervezési hibák léptek fel. A korábbi dokumentumok felületesek voltak, nem feleltek meg a kivitelezésben előírtaknak. Ezt kellett átdolgozni a szakhatóságok állásfoglalása alapján” – mondta a Győr24-nek Szabó Zsolt, Abda polgármestere.

Mindezek ellenére már vannak látható jelei a biciklis álomnak, hiszen Győrtől néhány kilométerre, az ikrényi leágazóval szemben lévő ingatlant már elbontották a szakemberek. A polgármester a csúszás kapcsán hangsúlyozta, hogy az idő most nem, a minőség sokkal inkább számít, hiszen már évek óta várnak arra a település lakói, hogy egy biztonságos úton kerekezhessenek, ez a plusz néhány hét gyakorlatilag már nem mérvadó.

Portálunk információi szerint az uniós támogatások elvesznek, ha az adott projekt nem készül el határidőre, így kíváncsiak voltunk arra is, hogy mi lesz a sorsa ennek a kerekes tendernek. Szabó Zsolt kérdésünkre megnyugtató választ adott, szerinte ugyanis ebben az esetben nem áll fenn a forrásmegvonás veszélye. Már csak az időjárásnak kell kegyesnek lennie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik