Belföld

Hódmezővásárhelyi középiskolások kampányoltak a cigi ellen

dohányzási tilalom (dohányzási tilalom)
dohányzási tilalom (dohányzási tilalom)

Megkezdi háromnapos osztálykirándulását az Egészséges Vásárhely Program (EVP) tavaszi dohányzásellenes Facebook-kampányának nyertese,

Mint ismeretes, az EVP 2012 májusában írt ki versenyt az általános iskolák 6-8., valamint a középiskolások 9-14. osztályos tanulói részére azzal a céllal, hogy a fiatalok körében népszerű internetes közösségi oldalakat a dohányzás elleni küzdelem szolgálatába állítsák, és a fiatalok körében hitelesebb, saját maguk által megfogalmazott dohányzásellenes üzenetekkel nagyobb eséllyel vegyék fel a küzdelmet a fiatalkori dohányzással szemben. A verseny nagy sikerrel zárult: a részt vevő 10 általános iskolai és 7 középiskolai osztállyal több mint 350 fiatalt sikerült a dohányzásellenes küzdelem szolgálatába állítani Vásárhelyen.

A középiskolások által szervezett Facebook-kampány keretében több mint 700 fiatalt sikerült napi rendszerességgel megszólítani dohányzásellenes üzenetekkel. A két csoportban a nyertes osztályok tagjai egy kétéjszakás, háromnapos osztálykiránduláson vehetnek részt Mártélyon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik